Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακατάλληλος για τις διαπραγματεύσεις ο Βενιζέλος, λένε υπουργοί της Ευρωζώνης!!!


Όπως γράψαμε ήδη η χθεσινή μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης με τον Βενιζέλο κατέληξαν σε αδιέξοδο λόγω κυρίως των απαιτήσεών για το τσεκούρωμα του 13ου και 14ου μισθού και την μείωση του κατώτατου μισθού. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαμήνυσαν επίσης στην Αθήνα ότι δεν θα προχωρήσουν στην επικύρωση της συμφωνίας για το PSΙ και του νέου πακέτου βοήθειας αν δεν εξασφαλισθεί η επιβολή των νέων μέτρων που προτείνει η Τρόικα.

Σήμερα όμως το Reuters δίνει και μια άλλη σημαντική διάσταση στο ναυάγιο. Ούτε λίγο ούτε πολύ μεταδίδει ότι υπουργοί της Ευρωζώνης είναι δυσαρεστημένοι με τον Βενιζέλο καθώς θεωρούν ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο η εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και το προσωπικό του μέλλον,εν όψει των εκλογών του Απριλίου, παρά οι διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις και το μέλλον της Ελλάδας!!!

Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός με τον κ. Βενιζέλο , ο οποίος δυσκολεύεται ιδιαίτερα να αντεπεξέλθει στις διαπραγματεύσεις διότι είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με την εκστρατεία του για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚκαι δεν είναι διαθέσιμος να συναντηθεί με τα μέλη της Τροϊκα
δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωζώνης

Προετοιμάζει το πολιτικό του μέλλον, αντί για το μέλλον της χώρας. Οι διαπραγματευτές είναι πολύ δυσαρεστημένοι με αυτήν την συμπεριφορά και του το κατέστησαν σαφές (χθες) το απόγευμα
πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπάρχει έντονος εκνευρισμός επειδή δεν γίνεται εμείς να αναλαμβάνουμε το βάρος που μας αναλογεί και η Ελλάδα να δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο"
κατέληξε.

Αυτά μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο: http://www.reuters.com/

Και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι …απλό: Μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με έναν υπουργό που οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θεωρούν … ακατάλληλο; Με έναν υπουργό που νοιάζεται περισσότερο για το πολιτικό του μέλλον παρά για την Ελλάδα; Σωστά λοιπόν γράψαμε πολλές φορές ότι στόχος του Βενιζέλου στις διαπραγματεύσεις είναι κυρίως να υπονομεύσει την διακυβέρνηση Σαμαρά με σκληρά μέτρα για να λέει μετά ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ “όλοι ίδιοι είναι”!!!

Αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν πλέον κανένα νόημα,

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολυ παραμυθι απο τους "Ευρωπαιους" και απο τον Βενιζελο!!
    Επιβαλλουν 10 μετρα,ο Βενιζελος -και καλα- αντιδρα σε 3 και τελικα θα επιβληθουν τα 7 που θελουν οπωσδηποτε!
    Μεχρι την επομενη φορα που αυτα τα τρια μετρα θα συμπεριλαμβανονται σε μια δεσμη π.χ. 10 επιπλεον μετρων και εδω οι καραγκιοζηδες πολιτικαντηδες παλι θα υποκρινονται οτι "διαπραγματευονται" για να ανακυκλωνεται η ολη κατασταση δημιουργωντας πανικο και αβεβαιοτητα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]