Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν ετοιμάζεται για πόλεμο


Το Ιραν θα αυξήσει κατά 2,5 σχεδόν φορές τις αμυντικές του δαπάνες από τον Μάρτιο του2012,- δήλωσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ένοπλη επιχείρηση των δυτικών χωρών και του Ισραήλ κατά του Ιράν γίνεται όλο και πιο ρεαλιστική και ότι οι συνέπειες της για την περιοχή και όλο τον κόσμο γενικά θα είναι απρόβλεπτες.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του Ιράν,- θεωρεί ο Σεργκέι Ντρουζιλόφσκι, καθηγητής του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

-«Η ένοπλη σύγκρουση είναι πολύ δυνατή. Αν δεν υπήρχαν νωρίτερα το Αφγανιστάν, το Ιράκ, και η Λιβύη, τότε θα μπορούσαμε να αμφιβάλλουμε, αλλά σήμερα οι ΗΠΑ αισθάνονται ότι έχουν πια δοκιμάσει τις στρατιωτικές πτυχές της πολεμικής επιχείρησης "σημειακών στόχων" και αστραπιαίου πολέμου. Υπάρχει εδώ, ωστόσο, ένα πρόβλημα – στο Ιράν δεν υπάρχει η λεγόμενη «πέμπτη φάλαγγα», που υπήρχε στο Ιράν και το Αφγανιστάν. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι μαζί με την Αμερική να ανατρέψουν το καθεστώς, τότε τα «σημειακά χτυπήματα» δεν σημαίνουν απλώς τίποτα. Υπάρχει μόνο η ιδέα για την ανατροπή του καθεστώτος, το οποίο σαν κόκκαλο κάθεται στο λαιμό της Αμερικής και της Δύσης γενικότερα»,- σημείωσε ο Σεργκέι Ντρουζιλόφσκι.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της διοίκησης της κατασκοπείας του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι το Ιράν διαθέτει δήθεν εμπλουτισμένο ουράνιο για την κατασκευή 4 βομβών και συνεπώς, ο ειρηνικός χαρακτήρας του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι καθαρή μπλόφα. Οι τέτοιου είδους πληροφοριακές εκπομπές είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση της μορφής του Ιράν ως εθχρού και για τη δικαιολόγηση της πιθανής πολεμικής επιχείρησης,- είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο Βλαντίμιρ Σότνικοφ, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών.

-«Έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Είναι μεγάλη η πιθανότητα έναρξης πολεμικής επιχείρησης του Ισραήλ ή των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Είναι μόνο πιθανότητα προς το παρόν, μιά και στις ΗΠΑ αρχίζει η ενεργός φάση του προεκλογικού αγώνα και ο πρόεδρος Ομπάμα μάλλον δεν θα τολμήσει να μπλεχτεί σε μία άλλη σύγκρουση στις συνθήκες που δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα οι συγκρούσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το Ιράν συνιστά την κύρια απειλή για το Ισραήλ και εκεί μπορούν να καταλήξουν στη γνώμη για την ανάγκη βίαιας λύσης του προβλήματος. Πολύ περισσότερο που οι σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επηρεάζουν σε πολύ μεγαλο βαθμό την ιρανική οικονομία. Αν αυτά τα θερμά μυαλά, που παρά τις προειδοποιήσεις από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλα υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας αποφασίσουν ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί με στρατιωτική επέμβαση, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Τέτοια απόφαση δεν εγκυμωνεί απλώς κινδύνους μίας νέας περιφερειακής σύγκρουσης, αλλά και φοβερής ανθρωπιστικής καταστροφής σε κλίμακα Μεγάλης Μέσης Ανατολής. Είναι απειλή για τη διεθνή σταθερότητα.

Απρόβλεπτες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες, μιά και θα αυξηθεί απότομα η τιμή του πετρελαίου. Μάλιστα, το εμπάργκο στην προμήθεια του ιρανικού πετρελαίου προς την ΕΕ δεν θα θίξει μόνο το Ιράν, αλλά και την ίδια την ΕΕ»,- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Βλαντίμιρ Σότνικοφ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι εκλογες και παραμυθια θα σταματησουν τους φονιαδες ;
    Οποιον θελουν βγαζουν και για οσο θελουν . Ειδικα στην Αμερικη .
    Ας ετοιμαζομαστε εμεις για τις δικες μας συμφορες .
    Ολα μαζι τα εχουν κανονιση να γινουν .
    Πολεμος , πεινα , φτωχευση και πλατσικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]