Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουγγαρία: Πορεία 200 χλμ. από εκλεγμένους και πολίτες για να καταγγείλουν τη δυστυχία τους


Τριάντα άνθρωποι - δήμαρχοι, πολίτες και υπάλληλοι των τοπικών υπηρεσιών της βορειοανατολικής Ουγγαρίας - ξεκίνησαν σήμερα μέσα στο τσουχτερό κρύο μία μακρά πορεία περίπου 200 χιλιομέτρων με σκοπό να προβάλουν τη δυστυχία των κατοίκων της περιοχής τους.

Η πορεία, της οποίας οι συμμετέχοντες προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (MSZP), ξεκίνησε από την πόλη Μίσκολτς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας και πρώην βιομηχανικό κέντρο επί σοσιαλιστικού καθεστώτος, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρά τις σιβηρικές θερμοκρασίες, που έπεσαν στους -20 βαθμούς Κελσίου σήμερα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν με στόχο να φτάσουν στη Βουδαπέστη την ερχόμενη Δευτέρα, όπου επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν έξω από το κοινοβούλιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του βορειοανατολικού Μπορσόντ χρειάζονται τρία πράγματα: «ψωμί, εργασία και ένα δίκαιο μισθό», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η ανεργία έχει φτάσει στο 22,5% του ενεργού πληθυσμού στην περιοχή, το υψηλότερο ποσοστό της χώρας.

«Οι διαδηλωτές θα σταματήσουν το μεσημέρι για ένα ζεστό γεύμα σε μια σχολική καντίνα και θα κοιμηθούν στα ζεστά σε σχολεία ή σε γραφεία του MSZP αλλά σε καμία περίπτωση σε ξενοδοχείο» δήλωσε ο Αντράς Λούκακς, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, στην οποία επίσης συμμετέχει ο σοσιαλιστής αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Ίστβαν Ουτζχέλι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απ' ότι λένε, την Ουγγαρία θα την σύρουν σε δανειακή σύμβαση και μνημόνιο, όπως έκαναν σ' εμάς. Αν μπορούσαν οι θιγόμενοι λαοί της Ευρώπης να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μαζική λεηλασία, θα ήταν η τέλεια και πιο αποτελεσματική κίνηση. Αλλά ακούγεται ουτοπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]