Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκληματούν εις βάρος της Ελλάδας


Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης και, έμμεση πλην σαφή, επιχορήγηση των ΗΠΑ, θεωρούν υψηλόβαθμοι κύκλοι των οικονομικών μηχανισμών της χώρας μας το προγραμματιζόμενο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα των μικρο-μεσαίων καταθετών. Ήδη, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη τάση εγκατάλειψης των ελληνικών-ευρωπαϊκών ομολόγων, και ταυτόχρονη αγορά αμερικανικών. Να σημειωθεί ότι αυτού του είδους οι καταθέσεις, ως επί το πλείστον χρημάτων που προέρχονται από συντάξεις, εφάπαξ, κ.λ.π., ανέρχονται περίπου στα 2,8 δις.ευρώ. Πρόκειται, κυρίως για σχετικά μικρο-μεσαία χρηματικά ποσά της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Κερδισμένος από αυτή τη μετακίνηση χρημάτων, δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ, ενώ χαμένη είναι τόσο η Ελλάδα όσο και συνολικά τα ομόλογα της ΕΕ. Την «εντολή» αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν δώσει οι άνθρωποι του ΔΝΤ εντός της «Τρόϊκα», ενώ την υλοποίησή της έχει αναλάβει και προωθεί αδιαμαρτύρητα ο κ.Βενιζέλος. Η κίνηση αυτή επίσης, έχει ως συνέπεια να πέσουν σε πλήρη ανυποληψία τα ελληνικά-ευρωπαϊκά ομόλογα, με αποτέλεσμα όταν η Ελλάδα θα θελήσει να καλύψει τις επόμενες εξαμηνιαίες προσκλήσεις αγοράς ομολόγων, να μην βρίσκει αγοραστές, αφού όλοι θα έχουν στραφεί προς την υπερατλαντική κατεύθυνση.

Τράπεζες και PSI

Στο μεταξύ, εφόσον γίνει πραγματικότητα το σενάριο που προωθεί η τρόικα σχετικά με το PSI στα τραπεζικά ομόλογα, τότε έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο ξεμπρόστιασμα όλων υπέρ των Τραπεζών. Αν δηλαδή συμφωνηθεί η πρόταση της τρόικας (κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα) τότε οι τράπεζες και πολλά χρήματα θα πάρουν από το Δημόσιο και δεν θα δοθεί στο κράτος κανένα δικαίωμα παρέμβασης.

Έτσι, τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα δανειστεί η Ελλάδα, και θα πρέπει να τα αποπληρώσει ο Έλληνας πολίτης, θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές, οι οποίες όμως, δεν θα δίδουν κανένα δικαίωμα ψήφου στους εκπροσώπους του Δημοσίου. Κοντολογίς, οι Τράπεζες και θα σωθούν με ξένα κόλλυβα, και το λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο εξαθλιωμένος Έλληνας.

Πάντως, κοινή πεποίθηση είναι ότι πολλές από αυτές θα εξαναγκαστούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Μέχρι τώρα ωστόσο, το μόνο που προχωρεί, είναι οι περικοπές του προσωπικού τους, αφού η Τρόϊκα έχει ζητήσει να μειωθούν 7.000 θέσεις εργασίας, καθώς και σειρά υποκαταστημάτων στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Κινέζοι και ΕΚΤ

Όλα αυτά τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται να κουρέψει τα ομόλογα της, έτσι ώστε να ευνοήσει κάπως την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και ένα κινεζικό fund που έχει δανείσει την Ελλάδα με αρκετά δισεκατομμύρια, αρνούντο να «κουρέψουν» τα ομόλογά τους. Οι Κινέζοι φέρονται να είπαν ότι αφού δεν κάνει κάτι τέτοιο η ΕΚΤ γιατί πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι. Προ ημερών σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Γ.Παπανικολάου τόνισε:
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό πρέπει να κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Να κάνει την κίνηση δηλαδή που θα ανακούφιζε κατά 10 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, δεχόμενη το ανάλογο κούρεμα στα ομόλογα που κατέχει. Και προσοχή! Δεν ζητάω από τον κ. Ντράγκι να υποστεί ζημίες η ΕΚΤ. Ζητάω να μην προσποριστεί κέρδος. Γιατί όταν η ΕΚΤ αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα στο 75% της αξίας τους περίπου στη δευτερογενή αγορά και αναμένει στη λήξη τους να πληρωθεί στο 100%. Αν αυτό δεν είναι κέρδος, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]