Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νατοϊκά πολεμικά παιχνίδια στη Μεσόγειο


Καναδικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Global Research
με πληροφορίες από το ιστολόγιο του δημοσιογράφου Rick Rozoff


Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, 11 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο από τις 14 έως και τις 24 Φεβρουαρίου. Το χρονοδιάγραμμα αυτών των ασκήσεων συμπίπτει χρονικά με την αναμέτρηση των Δυτικών με τη Συρία, όπως αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Οι ναυτικές άσκησεις χαρακτηρίζονται ως "οι μεγαλύτερες ανθυποβρυχιακές πολεμικές επιχειρήσεις (Αnti-Submarine Warfare ή ASW) στην ιστορία του ΝΑΤΟ" και θα διεξαχθούν στο Ιόνιο Πέλαγος, στα νοτιοανατολικά της Σικελίας. Οι ναυτικές δυνάμεις θα προέχονται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην άσκηση προγραμματίζεται να συμμετάσχουν πέντε υποβρύχια από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Η σειρά ασκήσεων ΜΑΝΤΑ προορίζεται να προσφέρει δυνατότητες "για επιχειρησιακούς πειραματισμούς με νέες τεχνολογίες και τακτικές", που θα ανταποκρίνοτονται στις μαχητικές δυνατότητες του πολεμικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στον 21ο αιώνα.



Το ελληνικό υποβρύχιο Πρωτεύς στην άσκηση ΜΑΝΤΑ 2011



Άσκηση ΜΑΝΤΑ 2011



Άσκηση ΜΑΝΤΑ 2010



Αρχηγείο ΝΑΤΟ:





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]