Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία επίθεση κατά του Πάγκαλου που δεν έγινε ποτέ!


Πολλές φορές «διακινούνται» ειδήσεις, οι οποίες είναι αμφιβόλου περιεχομένου ή στοχευμένου αποτελέσματος. Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση, είναι οι παράλληλοι αλλά αντίθετοι οδοί στις οποίες οι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ (αλλά και με τα ειδησεογραφικά ιστολόγια) οφείλουν να κινούνται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.

Μέσα στα πλαίσια της στοχευμένης παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εντυπώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως προθάλαμος πολύ σοβαρών εξελίξεων στην ελευθεροτυπία, δημοσιεύθηκε σήμερα μία είδηση – βόμβα! Ο Πάγκαλος δέχθηκε επίθεση από νεαρό ζευγάρι. Άλλοι, λοιπόν, δημοσίευσαν το γεγονός, ενώ κάποιοι άλλοι (για άγνωστους λόγους) θέλησαν να το παραποιήσουν, εμφανίζοντας την φραστική επίθεση κατά Πάγκαλου ως… δολοφονική!

Παρ’ ολίγο να πέσει θύμα αυτής της αισχρής «είδησης» μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, του οποίου η συντακτική ομάδα –ευτυχώς για την δημοσιογραφία αλλά και για τους ίδιους- δεν βιάστηκε να αναμεταδώσει, αλλά προτίμησε να προχωρήσει σε διασταύρωση – επαλήθευση του συμβάντος, οπότε και διαπιστώθηκε πως στην πραγματικότητα η «επίθεση» ήταν πολύ διαφορετική…

Η αληθινή είδηση αναφέρει τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, να περνά από την πλατεία Ομονοίας με την προσωπική του φρουρά, όπου και δέχθηκε φραστική επίθεση από δύο άτομα νεαρής ηλικίας, έναν άντρα 26 χρονών και μία κοπέλα 24 χρονών. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε (προληπτικά) τους δράστες. Σύμφωνα με την είδηση έγινε σωματική έρευνα στους δύο νέους και διαπιστώθηκε πως είχαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα μαχαίρι… (εμείς θέλουμε να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για την ανεύρεση των ανευρεθέντων…)

Η ψεύτικη είδηση είναι ολόιδια, αλλά αναφέρει πως ο κύριος Πάγκαλος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι…!

Τα συμπεράσματα δικά σας, για την ό,ποια σκοπιμότητα που υπήρξε πίσω από την παραποίηση του πραγματικού γεγονότος, της φραστικής δηλαδή και όχι της δολοφονικής επίθεσης. Κάποιοι, προφανώς, επιδιώκουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να εξαναγκάσουν σε μεγαλύτερες δόσεις αστυνόμευσης εν όψει των μεγάλων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που ξεκινούν από αύριο. Εκτός και εάν, η δολοφονική επίθεση έγινε όντως και αποσιωπήθηκε, για να μην βρεθούν κάποιοι που θα πιστέψουν ότι θα έχουν «καλύτερη τύχη» εάν προσπαθήσουν…

Σαν ιστολόγιο καταδικάζουμε τις πρακτικές παραπλάνησης των πολιτών, από όπου και αν προέρχονται, όπως καταδικάζουμε και την βία από όπου και αν προέρχεται. Πάντως, η κρατική βία καλά κρατεί και δεν χρησιμοποιεί απαραίτητα γκλομπς και ασφυξιογόνα…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]