Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμφίβολη η επόμενη δόση, λέει η τρόικα


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην οικονομία.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα διεκόπησαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Αιτία είναι η απαίτηση της τριμερούς επιτροπής για τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα, που οδηγούν το έλλειμμα εκτός στόχου.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε συνεχές αδιέξοδο λόγω της ασκούμενης πολιτικής, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναζητά 6 δις ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους!

Μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε και τηλεφωνική επαφή Παπανδρέου – Βενιζέλου, με τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τις νέες απαιτήσεις της τρόικα.

Ο Γ. Παπανδρέου προέτρεψε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν δέχεται τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων, μεταθέτοντας το θέμα στην δικαιοδοσία της Ευρώπης σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Πηγή της τρόικας, μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δεν δεσμεύτηκε ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εγκριθεί. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ μετέθεσε την συνεδρίασή του, στην οποία θα αποφάσιζε την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μετάθεση της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οφείλεται στο ότι δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει ότι στο εξής η διαβούλευση θα γίνει σε επίπεδο Eurogroup. Ενώ σήμερα (περί τις 12 μ.) αναμένονται δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της χώρας, κ. Ε. Βενιζέλο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]