Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι άλλοι… "εθνοσωτήρες"


Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νίκου Κιουτσούκη

Τα αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον αρχικό διασυρμό της χώρας, την υπαγωγή μας στον τοκογλυφικό μηχανισμό στήριξης και την επιβολή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που βαθαίνουν την ύφεση, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στην ανεργία και στην εξαθλίωση, είναι σήμερα ορατά και δεν επιδέχονται αντίθετη ερμηνεία.

Για τα αδιέξοδα που μας οδήγησε το πολιτικό σύστημα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι διεθνείς και εγχώριοι κερδοσκόποι, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως άλλοι… σωτήρες και μας κουνούν επιδεικτικά τον δάκτυλο υποδεικνύοντάς μας τι πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε δήθεν την χρεωκοπία!!!

Σε όλα αυτά τα… “οικονομικά μυαλά” που συνεχώς κάνουν αναλύσεις, οι οποίες το μόνο που δεν εξυπηρετούν είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, συμπεριλαμβάνονται και οι δηλώσεις της κυρίας Μιράντας Ξαφά, η οποία ζητά αβίαστα και καθ΄ υπαγόρευση των γνωστών- αγνώστων, το κλείσιμο του ΟΣΕ και τις απολύσεις των εργαζομένων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όταν όλοι μιλούσαν για “ξεπούλημα” της δημόσιας περιουσίας κάτω από τις δεδομένες οικονομικές και χρηματιστηριακές συνθήκες, η συγκεκριμένη κυρία αντιδρούσε και έκανε λόγο για “πούλημα”. Στο “επιτυχημένο” βιογραφικό της “πιστώνεται” και η συμμετοχή στο σχεδιασμό των προγραμμάτων του ΔΝΤ για τη Λατινική Αμερική…Η κα Ξαφά ήταν και οι “φίλοι” της με τις ίδιες ιδέες που κατόρθωσαν να χρεοκοπήσουν μια χώρα σαν τη Αργεντινή, οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την αγωνία τους να εκτελέσουν τις επιταγές των αφεντικών τους, αφού όταν δεν δουλεύουν για το ελληνικό κράτος ή δεν τους διορίζουν κάπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξαργυρώνουν τις “υπηρεσίες” τους με μια θέση σε κάποιο διεθνή χρηματοπιστωτικό οίκο.

Αυτή είναι η τακτική τους, έτσι διατηρούν την…πολιτική και οικονομική τους καριέρα σκυλεύοντας πάνω στο “πτώμα” της ελληνικής οικονομίας και επιδιώκοντας παράλληλα να πατήσουν και πάνω στα πτώματα των Ελλήνων πολιτών!!!

Οι εν λόγω γνωστοί άγνωστοι τάχα οικονομολόγοι με τους παχυλούς μισθούς – οι οποίοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτε για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί όταν απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες που από το υστέρημά τους, τους έχουν κάνει… πλούσιους και γνωστούς.

Θα περιμέναμε να επικεντρωθούν σε όλους αυτούς που έχουν μεταφέρει σε ξένες τράπεζες πάνω από 600 δις € καταθέσεων “στεγνώνοντας” την αγορά και ποντάροντας στη χρεωκοπία της χώρας. Αντί αυτού, δίνουν συμβουλές, οδηγίες και κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους, ξεχνώντας ότι οι Έλληνες πολίτες θα τους κουνήσουν και τα πέντε δάχτυλα.

Αλήθεια επειδή η κα Ξαφά και το σινάφι της μιλούν συνέχεια για “αξιολόγηση”, αξιολογεί κανένας τα στελέχη του ΔΝΤ, γιατί αν ο πραγματικός τους στόχους δεν είναι η διάλυση μιας χώρας, τότε θα έπρεπε όλοι αυτοί να βρίσκονται με πολύ επιείκεια τουλάχιστον σε εργασιακή εφεδρεία…

Τους προειδοποιούμε ότι η ανεξάντλητη φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, και τα λουκέτα της αγοράς θα πέσουν ως πέλεκυς στα κεφάλια τους. Από αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για την “κινεζοποίηση” του εργατικού δυναμικού και για την φτωχοποίηση όλων των Ελλήνων, δεν θέλουν ούτε συμβουλές, ούτε οδηγίες.

Δεν θέλουμε νέους… “εθνοσωτήρες”. Ας πάψουν επιτέλους να οδηγούν τον “Τιτανικό” στα βράχια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κοίτα να δεις κάτι γυρίσματα που έχει ο καιρός. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να τα βάζει με ΤΟ Κόμμα. Τόσα χρόνια συμφωνίες πάνω και κάτω από το τραπέζι εις βάρος των εργαζομένων και τώρα ήρθε η ώρα της μαζικής τραγωδίας και αναγκάζονται κάτι να πούν κι αυτοί "συντετριμμένοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τα ποντικια πηδουν πρωτα.
    Τωρα αυτοι καταλαβαν οτι το κοινοβουλευτικο καθεστως μας προδιδη βαση σχεδιου;
    Τελειωσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ.Θα δικαστητε για παρα πολυ αδικηματα.Που μονο ΙΣΟΒΙΑ στους τυχερους και Κυριος ειδε... στους αλλους.
    Εμεις δεν ξερουμε τι διαβολους εχουμε μπροστα μας,αλλα εσεις ξερετε !ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]