Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η Ελλάδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»

Με τίτλους που αποτυπώνουν το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα μας περιγράφει ο γαλλικός τύπος την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» είναι ο τίτλος της “La Tribune”, που αναφέρει: «τα φορολογικά έσοδα εισρέουν με το σταγονόμετρο, ο στόχος του ελλείμματος δεν θα επιτευχθεί και οι διαχωρισμοί υποσκάπτουν την κυβέρνηση».

Η “Les Echos” αναφέρεται στα συμπεράσματα της τρόικας κατά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. «Ελλάδα: η τρόικα όλο και πιο απαισιόδοξη για την ανάπτυξη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Η “La Croix” αναφέρεται τόσο στην ύφεση, που «βυθίζει την Ελλάδα στην κρίση», ενώ σχολιάζει και την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να «ελαχιστοποιήσει τις διαρροές» που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. «Όμως το κακό είχε γίνει. Ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης αρκετοί δεν κρύβουν ότι φαίνεται αδύνατον πλέον να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί» αναφέρει η εφημερίδα.

Με εκτενές ρεπορτάζ, η “Liberation” υποστηρίζει ότι η Αθήνα δείχνει ανίκανη να τηρήσει τις προθεσμίες της. «Στην Ελλάδα το κράτος δεν είναι σε θέση να πληρώσει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ περιγράφει το μέγεθος της φοροδιαφυγής που διαπίστωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην ‘Ύδρα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να χάνει έσοδα «αρκετών εκατομμυρίων ευρώ».

«Αυτοί που πληρώνουν τους φόρους τους, όπως τα επίσημα ξενοδοχεία, έχουν τη δυσάρεστη αίσθηση ότι είναι τα 'κορόιδα της ιστορίας', ιδίως μετά την αύξηση των φορολογικών πιέσεων», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Παρά τα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την έναρξη της κρίσης, αναφέρει ο δημοσιογράφος, η Ελλάδα «δείχνει να συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητά της και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει για να αποφύγει τη χρεοκοπία». Παρά την κάποια νομοθετική δραστηριότητα, οι μεταρρυθμίσεις είτε δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου είτε η εφαρμογή τους έχει γίνει σε πολύ περιορισμένο βαθμό.

Η τρόικα, που εντόπισε πλήθος ελλείψεων και καθυστερήσεων, «δεν θα μπορούσε παρά να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι η σύγχρονη έκδοση του 'Πίθου των Δαναΐδων'» σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Κυβέρνηση ναι, η Ελλάδα όχι. Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ειμασταν όλοι οι πολίτες που θεωρούσαμε ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από την απαιτούμενη και η κυβερνο - τροϊκανοί επέμεναν στη λήψη τους. Τώρα που έπεσαν με τα μούτρα στον τοίχο, δικαιούνται να πανικοβληθούν βλέποντας το σαρκαστικό χαμόγελό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]