Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική με έναν Παπανδρέου ανύπαρκτο


Οι εξελίξεις που υπήρξαν σήμερα, με την αναβολή του περιβόητου ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, σηματοδοτούν την σημαντικότατη αλλαγή πλεύσης που φαίνεται να αποφασίστηκε στο Μαξίμου, ενώ είναι απολύτως σαφές πως προς την κατεύθυνση αυτής της απόφασης λειτούργησε η αποκάλυψη των στημένων στατιστικών από την κυβέρνηση Παπανδρέου, εις βάρος της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η έλευση του ΔΝΤ στην χώρα...

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ακύρωση του συγκεκριμένου πρωθυπουργικού ταξιδιού υπήρξε μία σαφέστατη αναστάτωση που φάνηκε από την επίσκεψη πολιτών σε σούπερ μάρκετς (σημειώνουμε πως μέχρι και τις 8 το βράδυ πάρα πολύς κόσμος έμπαινε στα σούπερ μάρκετς, έχοντας μόνο μισή ώρα στη διάθεσή του να πραγματοποιήσει αγορές...!), ενώ η κίνηση στα ΑΤΜ των τραπεζών ήταν επίσης πάρα πολύ αυξημένη...! Με απλά λόγια, το μόνο που κατάφερε ο πρωθυπουργός ήταν να πανικοβάλει τους Έλληνες πολίτες με μία ακόμη απόφασή του...

Είναι άγνωστο το τι συνέβη και υπήρξε η ακύρωση του ταξιδιού. Είναι όμως απολύτως σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συρθεί σε εκλογές (γνωρίζοντας την πανωλεθρία που τον περιμένει και η βέβαιη απώλεια ελέγχου της εξουσίας μπορεί να τον οδηγήσει σε πρωτοφανείς περιπέτειες) εάν δεν δοκιμάσει όλα του τα όπλα. Όπλα που σαφέστατα δεν θα λειτουργήσουν υπέρ της χώρας και των πολιτών, αλλά ενώ θα γίνει καμπάνια για την "εθνική ανάγκη", αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά των εθνικών συμφερόντων...

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά του (πέρα από την ανακήρυξη των εκλογών) έχει δύο επιλογές:

Η πρώτη του επιλογή είναι η ανακοίνωση νέων πρόσθετων μέτρων και το πάγωμα των τραπεζικών λογιαριασμών με την αιτιολογία της αποφυγής της πτώχευσης, προσπαθώντας έτσι η κυβέρνηση να περάσει την εικόνα της ύστατης προσπάθειας πριν την καταστροφή.

Η δεύτερη επιλογή είναι η ανακοίνωση εθνικού κινδύνου στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας. Και αυτή η ανακοίνωση θα αποσκοπεί στην συρρίκνωση (και στήριξη) των πολιτών στην κυβέρνηση Παπανδρέου προ του εθνικού κινδύνου. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί το τέχνασμα της μερικής επιστράτευσης πολιτών, για να πεισθούν οι Έλληνες πως οι εξελίξεις περί των εθνικών είναι ραγδαίες...

Το αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής είναι ένα (σχεδόν βέβαιο) κραχ του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα, ενώ οι αμέσως επόμενες ημέρες ίσως αποδειχτούν τραγικές για την οικονομία της Ελλάδας (και όχι μόνο γι αυτήν). Όποιος αυτή τη στιγμή πιστεύει πως ο Παπανδρέου δεν θα επιχειρήσει να παραμείνει στην εξουσία, πιθανότατα δεν έχει κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο την πολιτική αναλγησία του συγκεκριμένου ανδρός, ούτε -φυσικά- έχει καταλάβει πως τα συμφέροντα δεν θα αφήσουν εύκολα το "θύμα Ελλάδα" να ξεφύγει εύκολα από τα χέρια τους...

Η πρωθυπουργική σιωπή, αυτή τη στιγμή, ισοδυναμεί με έγκλημα και προστίθεται στα όσα ήδη έχουν συμβεί επί της πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου και μείωσαν την χώρα διεθνώς. Μόνο, που τώρα, ο κίνδυνος απώλειας ακόμη και της δημοκρατίας, φαντάζει περισσότερο απειλητικός από ποτέ...



ΥΓ: Επειδή όμως, υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να πάει στις ΗΠΑ, ίσως αυτή η ματαίωση του πρωθυπουργικού ταξιδιού να επιβεβαιώνει αυτές ακριβώς τις πληροφορίες...

Η είδηση, της ματαίωσης του πρωθυπουργικού ταξιδιού, όπως μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ

Ματαιώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς κρίθηκε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία είναι εξαιρετικά ρευστή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των επαφών του κ. Παπανδρέου θα γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

Την ματαίωση του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ».


Στο ρευστό πολιτικό κλίμα απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος την αναβολή

"Στο ρευστό διεθνές περιβάλλον και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών", απέδωσε την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε σύντομη παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
"Να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίξει με την τύχη της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος και παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα από την Πολωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των άτυπων Eurogroup και Ecofin.
"Πρέπει να δούμε και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι "δεν παίζουμε εν ου παικτοίς".
Προανήγγειλε, τέλος, ότι αύριο, Κυριακή, θα υπάρξουν κυβερνητικές συσκέψεις, στις οποίες θα εξεταστεί η κατάσταση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον Πρόεδρο της ΝΔ τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και την κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Μόνη λύση οι εκλογές υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ

Το αίτημα της προσφυγής στις κάλπες υιοθετεί ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Όπως πάντα, έτσι και στο θέμα που απασχολεί σήμερα τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός έχει “χρονοκαθυστέρηση”. Ακόμα και το προηγούμενο Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο βατά. Τώρα πια η μόνη λύση είναι οι εκλογές».

"Κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας" διαβλέπει ο ΣΥΝ

Για "κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας, προσπαθώντας να προλάβει τις δικαιολογημένες λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην ανάλγητη και κοινωνικά άδικη πολιτική της αλλά και να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της που οδηγεί την χώρα μας στην πλήρη κοινωνική χρεοκοπία", κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.
"Η κυβερνητική τρομοκρατία θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ίδια την κυβέρνηση. Ο λαός μας δεν τρομοκρατείται. Θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική. Η μόνη εγγύηση για τη σωτηρία της χώρας είναι η ένταση των ενωτικών αγώνων του λαού και της νεολαίας", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Ενημέρωση ζητά η ΔΗΜ.ΑΡ.

"Η ακύρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στην κοινωνία και επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών", αναφέρεται σε σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία προσθέτει πως "η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα και να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]