Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μοιρασιές των ισχυρών


Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί στο υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream

Αλλάζει τα δεδομένα για τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» η είσοδος μεγάλων ευρωπαϊκών ενεργειακών κολοσσών στην εταιρεία κατασκευής του υποθαλάσσιου τμήματός του, μήκους 900 χιλιομέτρων! Η συμφωνία, που υπογράφτηκε χτες από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, προβλέπει ότι το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποδίδεται στην ιταλική «Eni», ενώ η γαλλική EDF και η γερμανική «Wintershall» συμμετέχουν με δύο ίσα μετοχικά μερίδια του 15%. Η ρωσική «Gazprom» διατηρεί την ιδιοκτησία του υπολοίπου 50%.

Η εταιρεία του αγωγού σημείωσε ότι η συμφωνία «τονίζει την ακλόνητη εμπορική βάση του "South Stream" και τη συμβολή του στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ». Πρακτικά, επιβεβαιώνεται η στήριξη της ΕΕ και ο αγωγός σιγουρεύει το προβάδισμά της έναντι του ανταγωνιστικού «Nabucco». Αυτό έχει να κάνει και με τις ποσότητες φυσικού αερίου που θα εξασφαλίσει ο αγωγός, καθώς πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το τεχνικό μέρος, το μεγάλο κόστος, ή το μεγάλο μήκος ενός αγωγού, το «κλειδί» είναι η εξασφάλιση του αερίου.

Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του «South Stream» προγραμματίζεται στο τέλος του 2015. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το 2013. Σύντομα αναμένεται η οριστική χάραξη του χερσαίου και του υποθαλάσσιου τμήματος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]