Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σπρώχνουν στον "πάτο";


Άνοιξε η όρεξη των Ευρωπαίων “εταίρων”

Γιατί η Ευρώπη “μετακίνησε” την 6η δόση; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, αλλά και όλους τους πολίτες. Η πρόφαση των εταίρων μας είναι η εφαρμογή των νέων (ασφυκτικών έως δολοφονικών) μέτρων. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Δεν γνωρίζουν, άραγε, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πως αυτή η απόφαση δύναται να δημιουργήσει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, όπως δήλωσε το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών; Ή μήπως οι δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης είναι για μία ακόμη φορά ψευδείς, στην προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθεί μία εικόνα οικονομικού αδιεξόδου και ταυτόχρονα να καλλιεργείται η τρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι νέες παράνομες και απάνθρωπες κυβερνητικές αποφάσεις;

“Όταν στον βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, τότε την πληρώνουν τα βατράχια”, λέει μία πολύ καλή (για την περίπτωσή μας) παροιμία. Και είναι γεγονός πως αυτό ισχύει σήμερα για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε (με κύριο και ίσως μοναδικό υπεύθυνο τον Γιώργο Παπανδρέου) ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Πρόσφατο ενδεικτικό χαρακτηριστικό αυτού του νομισματικού πολέμου είναι η αδιαφορία που έδειξε το Eurogroup στις θέσεις των ΗΠΑ για την διαχείριση του ζητήματος της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι αγνόησαν επιδεικτικά τον απεσταλμένο του “πλανητάρχη” δείχνοντας πως έχουν άγριες διαθέσεις για την συνέχεια... Και η συνέχεια είναι η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο.

Είναι πλέον απολύτως σαφές πως ενώ οι Αμερικανοί έστησαν (τον άνθρωπό τους) για να αποκτήσουν πρόσβαση στα ενεργειακά κοιτάσματα της Μεσογείου, ξαφνικά η Βόρεια Ευρώπη αποφάσισε να πάρει κι αυτή ένα κομμάτι από την “πίτα”. Και αυτό το κομμάτι δεν θα είναι στην ΑΟΖ της Κύπρου, αφού εκεί πρόλαβε και “πάτησε πόδι” τόσο το Ισραήλ όσο και η Αμερικανική Εταιρεία Noble Energy. Οι Ευρωπαίοι στοχεύουν σαφέστατα στα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας. Στοχεύουν στην Ελληνική ΑΟΖ, από όπου ευελπιστούν να αποκομίσουν ένα ικανό ενεργειακό συμπλήρωμα σε βάθος (τουλάχιστον) 50 χρόνων... Και γι αυτό πιέζουν την Ελλάδα να φτάσει στο απροχώρητο, στο σημείο μηδέν, από όπου δεν θα μπορεί να επιδείξει καμία απολύτως αντίσταση. Και θέλουν πλέον αυτό να γίνει πολύ γρήγορα, για να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις που θα μεταβάλουν τις πιθανότητες υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού. Η αντιστάθμιση μεταξύ ζημιών (στις ευρωπαϊκές τράπεζες) από τα Ελληνικά ομόλογα και κερδών από την “απόκτηση” Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, είναι σαφές πως αναδεικνύει “νικητή” που δίνει κέρδη (αν συνυπολογιστεί και ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας πέρα από φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες) πολύ σημαντικά.

Η πρόσβαση σε αυτά τα κέρδη (αλλά και την ευρωπαϊκή ενεργειακή επάρκεια και ανεξαρτησία) απαιτεί την πλήρη βύθιση της Ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να μην υπάρξει ικανή αντίδραση από την πλευρά της Ελλάδας. “Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη” και φαίνεται πως το φαγοπότι -που κάποιοι έχουν ξεκινήσει με τις σάρκες της πατρίδας μας- μόλις έχει αρχίσει... Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτού του project είναι η διατήρηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, των κομμάτων και των ηγεσιών κι αυτό επειδή η μέχρι στιγμής αποδειδειγμένη ανεπάρκειά τους συνετέλεσε στα μέγιστα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Η αποκάλυψη του σχεδίου κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας με την δημοσιοποίηση πλαστών οικονομικών στοιχείων που έφεραν την χώρα στο στόμα του ΔΝΤ (και στη συνέχεια των “ορεξάτων” Ευρωπαίων), αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως η χώρα μας δεν αξίζει τα όσα αυτή τη στιγμή της συμβαίνουν. Το “πείραμα” που ξεκίνησαν στήνοντας ένα παιχνίδι πλουτισμού εις βάρος των Ελλήνων, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την μετάγγιση πλούτου στις τσέπες συγκεκριμένων ανθρωποπειδών που αποφάσισαν πως εάν καταστρέφουν χώρες τότε θα μπορούν να βγάζουν περισσότερα χρήματα από όσα τους προσέφεραν οι Χρηματιστηριακές αγορές.

Και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς απέναντι στον όλεθρο που μας έχουν ετοιμάσει για να βιώσουμε; Η απάντηση βρίσκεται στους δρόμους. Στην άρνηση της εφαρμογής των σχεδιασμών αυτών των υπανθρώπων. Και αυτό, πρέπει να γίνει συντεταγμένα, ειδάλλως θα επέλθει το χάος... Ως πολίτες οφείλουμε να συνταχθούμε έγκαιρα σε υγιείς νέες πολιτικές δυνάμεις, για να έχουμε έτοιμο προς εφαρμογή το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Εάν δεν κινηθούμε οργανωμένα, τότε εμείς οι πολίτες θα καταστρέψουμε την χώρα μας στην προσπάθειά μας να την... διασώσουμε!


Σύμφωνα με το ΑΜΕ-ΑΠΕ, οικονομολόγοι προβλέπουν χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ!!!

Μικρότερη από 20% (18% για την ακρίβεια) είναι η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Reuters μεταξύ οικονομολόγων. Ωστόσο, υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι πιθανόν να χρεοκοπήσει (65%) και αυτό ενδέχεται να συμβεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες πήραν μέρος 50 οικονομολόγοι από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει μόλις 18% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Παράλληλα πιστεύουν ότι υπάρχει 65% πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ οι μισοί από τους ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαίνεται από 25% και φτάνει έως και την απόλυτη βεβαιότητα.

«Ελλείψει μέτρων για τη διασφάλιση της συνέχισης της παροχής ρευστού στην Ελλάδα, η χρεοκοπία ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η πίεση που έχει συσσωρευτεί στις αγορές», δήλωσε ο Πίτερ Ντίξον οικομολόγος της Commerzbank στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα μόνο 40% να δημιουργηθούν εξαιτίας των αντιρρήσεων της Γερμανίας.

«Πιστεύω ότι το ευρωομόλογο έχει σχεδόν αποκλειστεί από τη Γερμανία και αν δεν αλλάξει γνώμη το Βερολίνο, κάτι για το οποίο δεν βλέπω ισχυρή πολιτική βούληση, τότε είναι εκτός ατζέντας», δήλωσε ο Στίβεν Λιούις οικονομολόγος στο Λονδίνο.

Εξάλλου ο Ντίξον επεσήμανε ότι: «Το γεγονός ότι μια χρεοκοπία θα αποτελούσε την απόδειξη της αποτυχίας κάθε άλλης επιλογής, και άρα είναι ένα έσχατο μέτρο, υπονοεί ότι είναι ευσεβής πόθος να περιμένει κανείς ότι αυτή η χρεοκοπία θα είναι ‘συντεταγμένη».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΑΣΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ... ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο τα λέει όλα. Παντού εφαρμόζεται η ίδια τακτική. Ρίχνεις στην εξαθλίωση τους ιθαγενείς κατοίκους και εσύ αρχίζεις ατάραχος το ξεκοκάλισμα της περιουσίας τους. Βλέπε Αφρική (διαμάντια), Ασία (πετρέλαιο) κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]