Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «τοξικά» των Ευρωπαίων που κρύβει η Ελλάδα και τα μυστικά των δανεικών συμβάσεων

Με τα χέρια κατεβασμένα η ελληνική κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να εξυμνεί τον Γιούνκερ ως «φιλέλληνα» όταν την ίδια στιγμή το σχέδιο των Ευρωπαίων είναι ξεκάθαρο. Να λύσουν τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει σήμερα μια πτώχευση της Ελλάδας και όχι το ελληνικό πρόβλημα.

Και αυτό γιατί πολύ απλά και οι ίδιοι έχουν ανάλογο πρόβλημα και πιθανώς και μεγαλύτερο. Απλά ξέρουν το κρύβουν καλύτερα.

Ποιος δεν θυμάται άραγε ότι και η Γερμανία έχει χρησιμοποιήσει μεθόδους δημιουργικής λογιστικής ώστε να εμφανίσει καλύτερους δείκτες χρέους και ελλειμμάτων;

Ή μήπως πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει διαφάνεια σε ότι αφορά στη σχέση μεταξύ του ομόσπονδου κράτους της Γερμανίας και των κρατιδίων που κινούνται αυτόνομα;

Απλά όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα επειδή το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στο Γερμανία.

Βέβαια σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όπως στην Ιταλία όπου πολλοί δήμοι έχουν συνάψει απίστευτα swaps και έχουν οι νυν ηγεσίες τους στραφεί νομικά κατά των θεσμικών επενδυτών που τους τα πούλησαν. Swaps τα οποία είναι ολοφάνερα τοξικά και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι συνοδεύτηκαν από πλουσιοπάροχες μίζες και αν μη τι άλλο πως η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν συνάδει με τους κανόνες του παιγνιδιού.

Στην Ελλάδα κάποιες φωνές μίλησαν για έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων αλλά αντιμετωπίστηκαν λίγο-πολύ ως γραφικοί. Είναι όμως γραφικοί; Αυτό μπορεί να το δείξει μόνο ο έλεγχος των συμβάσεων. Και έλεγχος σημαίνει να ακολουθήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος την κίνηση του χρήματος. Έτσι όμως μπορεί να αποκαλυφθούν περίεργα πράγματα. Είναι άραγε έτοιμοι οι πολιτικοί μας και ειδικά όσοι κυβέρνησαν στο παρελθόν ή κυβερνούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]