Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει

Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτεταμένα με τον προπυλακισμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Επεισόδια που αναδεικνύουν την κοινωνική οργή και που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ανερυθρίαστα να τα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

Έδωσαν αυτά τα επεισόδια την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει αντιπερισπασμό στην επικαιρότητα. Αναλώθηκε το κυβερνών κόμμα σε μια επικοινωνιακή επίθεση, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση του θύματος. Οποία ειρωνεία! Θύμα τυφλής βίας το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες μετα το ανελέητο ξύλο στο Σύνταγμα;

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ έβαλε στη θέση του θύτη τον Συνασπισμό. Και μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί τον Συνασπισμό και όχι το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα. Και γιατί πάντα τον Συνασπισμό.

Η αλήθεια είναι πως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ δείχνει μια ιδιαίτερη αντιπαλότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες εκλογές υπέστη μια διάσπαση με τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ. Και ενά όλοι περίμεναν την κατάρρευση του, αυτός άντεξε τις πιέσεις τουλάχιστον δημοσκοπικά. Και οι απώλειές του προς το κόμμα του κυρίου Κουβέλη αλλά και προς το ΚΚΕ φαίνεται να αναπληρώνονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προνομιακό προορισμό των απογοητευμένων αριστεριζόντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά τη διάσπαση της φιλικής προς την κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ. Ας μην ξεχνάμε πως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο πρόεδρος ενός από τα αριστερά κόμματα δεν έχει αναφορές στα γεγονότα του 1989! Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τον Τσίπρα από τη στιγμή που δεν τον χωρίζει η συγκυβέρνηση με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να τον εμφανίσει ως αντιΠΑΣΟΚ στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Τόσο σαν κόμμα με πρόταση εξουσίας όπου ο κος Γιούνκερ δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ στην ουσία παρέδωσε την εθνική κυριαρχία, όσο και σαν κόμμα του «προοδευτικού χώρου», από τη στιγμή που στόχος της οικονομικής πολιτικής του είναι τα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Αυτό νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι.

Κάσσανδρος ο Κυανός

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ και ΚΑΝΕΙ και ΘΟΡΥΒΟ!!!!!!!!!!!!

    Έλεγα για εκλογές μάλλον Σεπτέμβρη... Τώρα βλέπω πως ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ δεν βγάζει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο πιο συντομα τοσο καλυτερα. Τωρα μένει να δούμε και ποιούς θα ψηφίσουμε. Τα προεκλογικά τους προγραμματα θελω να βλέπω και τη στελεχωσή τους. Βιογραφικά υποχρεωτικά και οχι της μεταπολίτευσης δεκανίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην περιμένετε εκλογές, πόσες φορές το ακούσαμε το παραμύθι; Έχουν σχεδόν ολοκληρώσει και τους μένουν και πάνω από 2 χρόνια.
    Οι βουλευτές εισπράττουν αγανάκτιση αφού φέρουν και την ευθύνη της ψήφισης (αναλαμβάνουν το πιο επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς) και οι κεφαλές όταν φύγουν θα τους αφήσουν.
    Όταν χαθεί η κυριαρχία δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης οι παρατρεχάμενοι όμως ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του και δεν θα έχει την δικαιολογία της άγνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας αρουραίος συχνά ξεχνά ότι, έστω και αν κερδίσει την κούρσα των αρουραίων (rat race), εξακολουθεί να είναι ένας αρουραίος. Ποιά λοιπόν είναι η διαφορά γιά κάθε έναν Έλληνα να είναι κολλημένος είτε στον Yiorgos ή στον Σαμαρά;

    Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πούν, και ο Yiorgos και ο Σαμαράς είναι και παραμένουν αρουραίοι, τα τυφλά πιστά ποντικάκια—προϊόντα ενός σαθρού πολιτικού συστήματος. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι εκεί.

    Το τεράστιό μας πρόβλημα είναι: γιατί εξακολουθούν αυτοί οι τύποι να έχουν έστω και έναν Έλληνα οπαδό; Υπάρχει άραγε θεραπεία γιά τούτη την προβληματική άλλη από την βία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]