Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγχρονος… Λουδοβίκος ο Παπανδρέου: ή εγώ ή το χάος!

«Δεν έχω κανέναν σκοπό να αφήσω την Ελλάδα να μπει σε μια οδυνηρή περιπέτεια» δηλώνει ο πρωθυπουργός… ως άλλος Λουδοβίκος, στην προσπάθειά του να αγοράσει πολιτικό χρόνο. Το γεγονός ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν βουλιάξει τη χώρα και ξεπουλούν τα πάντα δεν υπάρχει στη λογική του…Αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων που απειλεί ευθέως την κυβέρνησή του, αλλά και γενικότερα το πολιτικό σύστημα κάνει μια ρηχή πολιτική ανάλυση με καθαρά… πασοκικούς όρους: «Το βασικό μήνυμα από τις πλατείες είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν ένα πολιτικό σύστημα που για χρόνια λειτούργησε στην αδράνεια, που οδήγησε τη χώρα στη διαφθορά και στη σπατάλη. Δικαίως αγανακτούν με όλα αυτά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες». Μάλιστα σαν γνήσιος απόγονος της οικογένειας Παπανδρέου των «θα» και των ανέξοδων υποσχέσεων δηλώνει πως είναι ο «πρώτος» που επεσήμανε αυτά τα προβλήματα, ακόμη και πριν από τις εκλογές του 2009, «και δεσμεύτηκα ότι πάμε να τα αλλάξουμε όλα».

Η πολιτική υποκρισία όμως περισσεύει όταν υποστηρίζει ότι «καταλαβαίνει» τις δυσκολίες που περνούν καθημερινά οι πολίτες. «Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι υγιείς επιχειρηματίες. Πάνω απ΄ όλα οι νέοι, που σήμερα νιώθουν ότι πληρώνουν τα σπασμένα για λάθη και αμαρτίες που δεν διέπραξαν εκείνοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί που διαδηλώνουν στις πλατείες θέλουν τη χρεοκοπία της χώρας, ούτε μια επώδυνη επιστροφή στη δραχμή. Και δεν έχω κανέναν σκοπό να αφήσω την Ελλάδα να μπει σε μια οδυνηρή περιπέτεια. Με κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων και την Ελλάδα αδύναμη, χωρίς την προστασία που της προσφέρει το ισχυρό νόμισμα. Είναι καταστάσεις που θα έκαναν τη σημερινή δοκιμασία να μοιάζει με Παράδεισο». Αυτά τα … ωραία και πολλά ακόμη τα λέει στο «Βήμα» του κυρίου Ψυχάρη σε μια ύστατη προσπάθεια να γαντζωθεί στην καρέκλα του και να μην κάνει το αυτονόητο: να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να αποφασίσει ο λαός αν θέλει να τον… σώσει ο κ. Παπανδρέου…

Η φωτοσύνθεση είναι αοπό το "Γρέκι"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]