Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποια αποφυγή χρεοκοπίας μας λένε; 1 τρις ευρώ το πραγματικό χρέος των Ελλήνων!!!

Είμαστε χαμένοι από χέρι, εκτός και αν πετάξουμε από πάνω μας την άχρηστη πολιτική μας ηγεσία το ταχύτερον. Η πολιτική ηγεσία (όλα τα κόμματα) δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό. Εστιάζει προπαγανδιστικά την προσοχή του λαού πάνω σε ένα πρόβλημα (στην προκειμένη περίπτωση στο εξωτερικό δημόσιο χρέος) και αποκρύπτει ολόκληρο το χρέος των Ελλήνων και τις εκρηκτικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες ειδικές επιλογές, όπως αυτές των μνημονίων.

Το συνολικό λοιπόν χρέος των Ελλήνων δεν είναι μόνο τα 360 δις ΕΥΡΩ του εξωτερικού χρέους, αλλά 1 τρις ΕΥΡΩ και αναλύεται ως εξής:

1) 360 δις ΕΥΡΩ το εξωτερικό Δημόσιο χρέος

Αυτή τη στιγμή το εξωτερικό δημόσιο χρέος είναι περίπου 360 δις και με το μνημόνιο 2 θα φτάσει το 2015 στα 500 δις. Το χειρότερο όμως είναι ότι από αυτά τα 360 δις, τα 213 δις είναι τόκοι και μόνο 147 δις (360-213) είναι κεφάλαιο. Δηλαδή όταν ο λαός μιλάει για διεθνείς τοκογλύφους έχει απόλυτο δίκιο.
Όμως τι κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου με τα μνημόνια;; Αντί να "κουρέψει" μέρος των τόκων, κεφαλαιοποιεί και τους τόκους με ανατοκισμό 5,2% και ταυτόχρονα μετατρέπει ολόκληρο το χρέος (κεφάλαιο και τόκους) προς ιδιώτες τοκογλύφους, σε διακρατικό χρέος προς τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας, συν 5,2% τόκος από πάνω. Αυτό σημαίνει μνημόνιο για να ξέρετε!!!!!!!

2) 40 δις ΕΥΡΩ περίπου εγγυήσεις για Δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Στα πιο πάνω 360 δις ΕΥΡΩ, θα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 40 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο αποτελεί εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου (Ελληνικού Λαού) για τη δανειοδότηση διαφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π., τα οποία ουδείς αναμένει να αποπληρωθούν από τους πιο πάνω φορείς και επομένως και αυτά θα τα πληρώσει ο λαός.

3) 250 δις ΕΥΡΩ περίπου το άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 250 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο και πάλι θα πρέπει να καλύψει ο ελληνικός λαός.
Να σημειωθεί μόνο ότι για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία (περίθαλψη και συντάξεις) απαιτούνται περίπου 14 δις ΕΥΡΩ το χρόνο, τα οποία και πάλι πληρώνει ο ελληνικός λαός.

4) 106 δις περίπου είναι οι εγγυήσεις για τις τράπεζες.

Οι εγγυήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δανειοδοτούνται οι ελληνικές τράπεζες, ανέρχονται περίπου στο ποσό των 106 δις ΕΥΡΩ. Επομένως, αν οι τράπεζες καταρρεύσουν και δεν μπορέσουν κάποια στιγμή να αποπληρώσουν τα χρέη τους, είναι υποχρεωμένος ο ελληνικός λαός να πεθάνει για να εξοφλήσει τα δικά τους χρέη τα οποία έχει εγγυηθεί μέσω των «δημοκρατικά» εκλεγμένων κυβερνήσεών του. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τις εγγυημένες καταθέσεις μας άραγε;;;

5) 250 δις ΕΥΡΩ περίπου το προσωπικό χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες κ.λ.π.

Το προσωπικό χρέος που έχουν οι Έλληνες πολίτες προς τις τράπεζες κ.λ.π. από προσωπικές υποχρεώσεις (δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λ.π.) ανέρχεται περίπου σε άλλα 250 δις ΕΥΡΩ..

Επομένως αθροίζοντας όλες τις πιο πάνω υποχρεώσεις των Ελλήνων είμαστε στο 1 τρις ΕΥΡΩ.

Όμως θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο πρώτο χρέος, για το οποίο είμαστε στο μνημόνιο και στο τελευταίο, δηλαδή το προσωπικό χρέος και να τα συσχετίσουμε.

Το πρώτο χρέος, το οποίο μαζί με τους τόκους του ανέρχεται σε 360 δις ΕΥΡΩ, θα μπορούσαμε να το πούμε χρέος του κρατικοδίαιτου καθεστώτος. Το καθεστώς λοιπόν κόπτεται να αποπληρωθεί αυτό το χρέος (το κεφάλαιο και οι τόκοι στο ακέραιο) και εστιάζει προπαγανδιστικά μόνο σ’ αυτό, γιατί εξυπηρετεί το ίδιο, καθόσον τυχόν μη αναχρηματοδότησή του, θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση του καθεστώτος. Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ. Με τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και τις μειώσεις εισοδημάτων που επιβάλλουν, τι θα συμβεί αναπόφευκτα;

Θα χάσουμε ατομικές περιουσιακές δυνάμεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε τα προσωπικά μας χρέη ύψους 250 δις ΕΥΡΩ (στοιχείο 5).

Αυτό όμως θα έχει ως άμεση συνέπεια να αρχίσουμε να χάνουμε, μέσω πλειστηριασμών, τις προσωπικές μας περιουσίες για χάρη των διεθνών τοκογλύφων και για τη στήριξη του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, ώστε στο τέλος να εξαθλιωθούμε και να είμαστε πεινασμένοι και επαίτες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας για χάρη της διατήρησης του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε, άμεση στάση πληρωμών μέσα στην Ευρωζώνη για το πρώτο τοκογλυφικό χρέος των 360 δις ΕΥΡΩ, ή τουλάχιστοναναδιάρθρωση με «κούρεμα» άνω του 50 %, μείωση επιτοκίων και μακρότερο χρόνο αποπληρωμής.

Τώρα αμέσως.

Κάθε άλλη πράξη θα είναι προδοσία και ο λαός θα ζητήσει σύντομα εξηγήσεις…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]