Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα ο λαός συναντιέται με την ιστορία του μέχρι να ξημερώσει…


Θρασύβουλος Μαυρομμάτης
Έλλην υπήκοος

Με την ιστορία του συναντιέται πάλι ο Λαός.

Και με την γεμάτη από Ελλάδα ψυχή του.

Mαζί με των γονιών του τις κουβέντες και με των προγόνων του τις παρακαταθήκες.

Μαζί με της Μικρασιατικής καταστροφής τα δάκρυα, με του Πόντου τους λυγμούς και με των Βαλκανικών πολέμων και του Ελευθέριου Βενιζέλου τις δοξασμένες ώρες συναντιέται σήμερα ο Λαός.

Και ακόμα με τους ηττημένους νικητές της Πίνδου στο έπος του 40 συναντιέται και με της Εθνικής αντίστασης το μεγαλείο στων ανταρτών τα μετερίζια.

Και από κοντά με της 17 Νοέμβρη την ιαχή, τότε που οι τεντωμένες φλέβες για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» έσκιζαν τον αέρα και λύγιζαν ερπύστριες και ξιφολόγχες.

ΝΑΙ, και με την πίστη του ξανασυναντιέται σήμερα ο λαός για να κρατηθεί από κάπου για την βαθειά ανάσα, αλλά και με τις κόκκινες παπαρούνες και τις κίτρινες μαργαρίτες της άνοιξης, που γεμίζουν την ψυχή μας με όνειρα και με δύναμη ΖΩΗΣ.

ΟΧΙ, αυτός ο τόπος δεν είναι γεωγραφία μόνον, ούτε πληθυσμός.

Είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι Λαός και κοινωνία με περηφάνια και τιμή αυτός ο τόπος, που σε αυτή την ρωγμή του χρόνου πασχίζει να ξαναβρεί την περπατησιά του.

ΟΧΙ, δεν θα αφήσουμε άλλο τους επίορκους να μας εξαπατούν και να μας προσβάλλουν.

ΟΧΙ, δεν θα τους αφήσουμε να μας φτωχαίνουν και να ξεπουλάνε την πατρίδα μας.

Κι όσο κρατήσει αυτό το ζεϊμπέκικο της οργής και του αγώνα, κι όσο αντέξουν τα ματωμένα γόνατα στο τραχύ άγιο χώμα.

Μέχρι να ξημερώσει...

Υ.Γ. ιδιαίτερα αφιερωμένο στους συμπατριώτες 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, που πριν ψηφίσουν οφείλουν να λογαριαστούν ακριβά πλέον με ιδέες και αφετηρίες….


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. πρεπει να μη λυγισουμε πρεπει για χαρει των παιδιων μασ και των γενεων που ερχονται να ειμαστε εκει και να νηκισουμαι δεν εχουμε περηθωριο να χασουμε! αλλιωσ θα δουμε τισ οικωγενειεσ μασ να ατημαζωνταια τα παιδια μασ να εκδιδωνται για λιγα ευρω πρεπει να τα καταφερουμε η τωρα η ποτε για το ιερο καθηκων προσ την πατριδα τουτη εδω η μαχη που διδεται σημερα δεν ειναι λιγοτερη σημαντικη απο τη αυτη τησ αλαμανασ που οδικοσ πολεμισε τουσ τουρκουσ η τησ θερμοπυλεσ! ασ εχουμε το πνευμα των προγωνον μασ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]