Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απλά ανθέλληνες...

Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων λησμόνησε την απλοϊκή ρήση των γιαγιάδων και των παππούδων μας: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Παράδειγμα; Αρκετοί υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου. Οι οποίοι παριστάνουν τους καμπόσους και αμολάνε τσάμπα μαγκιές του τύπου «θα παραιτηθώ αν μου βάλουν επίτροπο στο υπουργείο μου». Οπως ο Σκανδαλίδης. Οπως ο βουλευτής Παναγιωτακόπουλος.

Οπως αρκετοί που το ψιθυρίζουν και το ζυμώνουν στα μουλωχτά. Τι μας λέτε καλέ! Αφού τα παίρνουμε και τα παίρνετε δανεικά. Αφού νυχθημερόν υποκλίνεστε στα ξένα αφεντικά. Αφού στις Βρυξέλλες δεν βγάζετε τσιμουδιά. Αφού στον Ομπάμα με κεφάλια σκυφτά. Αφού επί σειρά δεκαετιών εσείς και οι προηγούμενοι από εσάς, συνένοχοι ή έστω θεατές της διαπλοκής, της κατασπατάλησης και της σχέσης της πελατειακής.

Αφού τα κάνετε στάχτες και αποκαΐδια όλα μα όλα σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Από το ιστορικό κέντρο που το καταντήσατε πτυελοδοχείο και πορνείο χιλιάδων ανθρώπινων σκουπιδιών από Αφρική και λοιπά τριτοκοσμικά σημεία μέχρι το σχολείο. Αφού κατά συρροή ασελγήσατε στα ταμεία, τους θεσμούς και την ιστορία αυτού του ιερού χώρου, τώρα έχετε το θράσος να μην γουστάρετε το ξένο επιτροπάτο. Μα εσείς τους φέρατε. Μα πρώτοι εσείς τους παραδώσατε τα κλειδιά της χώρας. Μα πρώτοι εσείς μετατρέψατε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι. Μα αφού εσείς φέρετε την πρώτη ευθύνη για το μεγαλύτερο εθνικό πλειστηριασμό του αιώνα. Και να πω κάτι ακόμα που ίσως εκλειφθεί αντεθνικό; Αν είναι να υποταχθούμε και για δεκαετίες να στοιβαχθούμε στην στρούγγα των Μνημονίων, τότε χίλιες φορές να κοπιάσουν και υπουργοί και γενικοί γραμματείς και εφοριακοί και τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερική.

Από τους δικούς μας δεν είδαμε καμία προκοπή. Μόνο καταστροφή. Ε, ίσως με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να δούμε επιτέλους μια μεταρρύθμιση αληθινή και κάποιους μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοφοροφυγάδες στην φυλακή. Καλύτερα οι ξένοι και οι ανθέλληνες παρά οι επίορκοι πολιτικοί Ελληνες!

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]