Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Όλι Ρεν έδειξε εκλογές


Μπορεί η αλήθεια να μας ενοχλεί, να μας ξεβολεύει από την εικονική πραγματικότητα που δημιούργησαν οι αυταπάτες μας, και να χαλάει τις εθνικές ψευδαισθήσεις μας, αλλά ό,τι και να κάνουμε δεν θα αποφύγουμε τη στιγμή που θα πρέπει να την κοιτάξουμε στα μάτια και να την αποδεχθούμε.

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από μας ενοχλούνται από την άκομψη συμπεριφορά του Όλι Ρεν και τις «παραινέσεις» του. Είναι, όμως, επίσης βέβαιο ότι αυτός κάνει τη δουλειά του ενώ εμείς δεν την κάνουμε. Και μόνο το γεγονός ότι ζητά εγγυήσεις προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση δείχνει ότι αποτύχαμε. Δική μας είναι η ευθύνη και όχι φυσικά της τρόικα. Εμείς πήγαμε σ’ αυτούς και όχι αυτοί σε μας.

Ασφαλώς η παρέμβαση του Επιτρόπου, και όχι μόνο, είναι μειωτική για τη χώρα μας. Θα ήταν όμως υποκρισία να θεωρήσουμε ότι αυτή η μεταστροφή του κλίματος οφείλεται στη κακή διάθεση των δανειστών μας. Εδώ κι ένα χρόνο τους παραμυθιάζουμε ότι θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, σε άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σε αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, σε μείωση των κρατικών δαπανών, και το μόνο που κάναμε ήταν να βάλουμε φόρους και να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Μετά από ένα χρόνο η αποτυχία είναι πανθομολογούμενη και αυτοί που μας δάνεισαν, δηλαδή το ΔΝΤ και τα Ευρωπαϊκά κράτη, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα εθνικά τους κοινοβούλια και να πουν ότι τα μέτρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. Και σ’ αυτό η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, αφού και οι δανειστές μας έχουν αντιληφθεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και η παρέμβαση έχει στόχο την κυβέρνηση, στην οποία λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορείς μόνη σου.

Αν διαβάσουμε προσεκτικά και νηφάλια τις δηλώσεις του κυρίου Ρεν, αλλά και του κυρίου Γιούνκερ, λένε «δεν σας εμπιστευόμαστε» και ζητούν από την αντιπολίτευση να «εγγυηθεί» ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα με ή χωρίς μνημόνιο. Από χθες οι χώρες που μετέχουν στο μηχανισμό στήριξης έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για τις εκλογές. Η είδηση λοιπόν δεν είναι ότι δεν «βγαίνει» το μνημόνιο. Αυτό οι περισσότεροι το γνωρίζαμε και ορισμένοι το υποψιαζόντουσαν. Η είδηση είναι ότι αυτοί που δεν ήθελαν να ακούσουν για εκλογές, έχουν αρχίσει να συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο της προκήρυξής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που κοιτούν προς τη μεριά του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]