Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας ζητάνε την πατρίδα μας κι εμείς θα τους δώσουμε...


Το να μας ζητάνε οι Ευρωπαίοι να κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, πείτε το καταλαβαίνουμε. Να μειώσουμε τις σπατάλες σαν κράτος επίσης. Να πιάσουμε εκείνους που φοροδιαφεύγουν μαζί τους.

Αλλά, να μας ζητάνε να γίνουμε πρόβατα και να μην έχουμε δικαίωμα ψήφου, πάει πολύ.

Αυτό ζητάνε εν ολίγοις, όταν λένε: βρείτε τα με την αντιπολίτευση, θέλουμε συναίνεση και μας εκβιάζουν με την δόση του δανείου.

Δηλαδή, δεν φτάνει που όλο και περισσότερες φωνές συμφωνούν ότι εκχωρούμε με αυτή την σύμβαση την εθνική μας κυριαρχία, τώρα θέλουν να εκχωρήσουμε και την εθνική μας συνείδηση και ψήφο.

Μας θέλουν ντουβάρια! Θέλουν να καταργήσουν με μιας, ένα πολιτικό σύστημα και έναν θεσμό, αυτό της Δημοκρατίας που γέννησε αυτός ο τόπος.

Το ότι η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα ήταν ένα "εύκολο" πεδίο δοκιμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα.

Δοκιμάζουν τις αντοχές των λαών, μέσα από το "στύψιμο" που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Και το επόμενο στάδιο είναι αυτό που τώρα οι Ευρωπαίοι ζητούν. "Θα κάνετε ό,τι θέλουμε εμείς κι αν σας αρέσει, αλλιώς αντίο δόση".

Ποια κράτη, ποιοι πολιτικοί και ποιο πολίτευμα. Δημοκρατία είναι η παγκοσμιοποίηση και ο έλεγχος από τις πολυεθνικές και τις τράπεζες.

Μα το πιο ωραίο απ’ όλα, είναι ότι εδώ, στο υπέροχο αυτό μέρος που ζούμε, οι πολιτικοί μας κάνουν "κωλοτούμπες" μέρα με την ημέρα.

Βγαίνει όλος ο τύπος και μιλά για απολύσεις στο δημόσιο επειδή η τρόικα το απαιτεί. Όχι, βροντοφωνάζουν από τα κανάλια οι εθνοσωτήρες. Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα μιλάνε πάλι για εθνικό καθήκον, αφού η δόση δεν θα δινόταν και θα αναγκαζόμασταν σε στάση πληρωμών στο δημόσιο.

Δεν είμαι υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Χρειάζονται πολλοί λιγότεροι και οι προσλήψεις έγιναν όλα αυτά τα χρόνια με κομματικά κριτήρια. Γνωστά αυτά, μην λέμε πάλι τα ίδια.

Είμαι όμως υπέρ των εργαζομένων. Όπως επίσης, δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες. Αλλά αναρωτιούνται αυτοί οι πολιτικοί μας, ότι αν κάνουν αυτό που επιβάλλει η τρόικα, απολύσεις δηλαδή στο δημόσιο, η ανεργία θα φτάσει στο 30%;

Κι έπειτα, αναρωτιέται κανείς τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Αν έχουν οικογένειες και πρέπει να τις συντηρήσουν;

Αλλά οι πολιτικοί έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα είναι αλήθεια.

Και για να χρησιμοποιήσω και λίγο το λεξιλόγιο του Νομάρχη (ένας είναι ο Νομάρχης, Ψωμιάδης), θα υπάρξει ένας "παντελονάτος" που να μας πει τι συμβαίνει;

Μην μου πει κανείς ότι γνωρίζουμε την αλήθεια! Να μας πει κάποιος γιατί το έλλειμμα παρέμεινε εκεί που ήταν το 2010. Γιατί οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεν έπιασαν τόπο.

Γιατί δεν μαζεύουν λεφτά από τους φοροφυγάδες. Τι θα γίνει; Έχουμε πτωχεύσει; Να πάμε στην τράπεζα να πάρουμε τις έστω λίγες οικονομίες μας;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση.

Ούτε εκλογές θα μας σώσουν, ούτε κι άλλες θυσίες.

Πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται από ανθρώπους που είναι Πατριώτες και βάζουν πάνω απ’ όλα την χώρα.

Και ξέρετε κύριοι ευρωπαίοι; Στην ιστορία αυτού του τόπου, έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες.

Εμείς οι λίγοι, πάντα ορθώναμε το ανάστημά μας απέναντι στους πολλούς.
Απ’ τον Λεωνίδα κόντρα στον Περσικό στρατό, μέχρι τον άγνωστο στρατιώτη απέναντι στην υπερδύναμη του Χίτλερ.

Λέτε να φοβηθούμε εσάς;

Από newstoday μοντάζ Γρέκι


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φιλε , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .
    Απλά μας πάνε για το Δαφνί .
    Τουλάχιστον να μην αντικρίζαμε κατι φάτσες σαν τον kolotoumpa
    την gyftisa την dalara , το zombie tremi και εκείνο το allo prama που έχουν για κυβερνητικό εκπρόσωπο , μπορεί όμως και να την γλυτώσαμε .
    Που ξέρεις καμιά φορά .
    Αλλά πέρα από την πλάκα , συμφωνούμε απόλυτα και για τους δημοσίους υπαλλήλους , διοτι τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λες , και πολλοί είναι , και είναι έλληνες και με παιδία οι περισσότεροι , ( όχι πως πρεπει να διώξουν αυτούς που δεν έχουν ) , μην λέμε τέτοια τώρα και το pedi είναι και xazo .
    Και η καινούργια αυτή ιστορία για την απαίτηση θετικής ψήφου από ΝΔ όπως κελεύουν ΕΕ/ΔΝΤ και η άλλη που αφορά την πρόταση για τους διακόσιους κομισάριους των γερμανοτσολιαδων , και την αποδοχή τους ως ρυθμιστές του πλιατσικολογήματος της πατρίδας με έχει ταράξει εδώ και μια εβδομάδα , που το έμαθα .
    Τώρα , δι ότι αφορα τον ψωμιαδη , εδώ θα τα χαλάσουμε , γατί και αυτός , ωραίες “ kolotoumpes ” έκανε στον “karamanli ton nothro” και το μόνο που τους σώζει ΚΑΙ τους ΔΥΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ είναι ότι οι αντίπαλοι τους είναι τοσο ξεφτιλισμένοι που ντροπιάζουν ακόμη και την έννοια του ξεφτιλα .
    Πάντως , είναι πολλοί οι έλληνες που σκύβουν το κεφαλι και τα αποδέχονται όλα , δεν ενημερώνονται , δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα , δεν αντιδρούν αλλα στο τέλος , είναι αυτοί που την πατούν πρώτοι . όπως πάντα δηλαδή .
    Η δεν ξέρω , μπορεί πράγματι πολλοί να το χρειάζονται το Δαφνί .
    HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]