Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: «Καιρός για βοήθεια στην Ελλάδα»

«Καιρός για βοήθεια», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου κύριου σχολίου στην γερμανική έκδοση των Financial Times, που τονίζει ότι οι αγορές δεν αντέδρασαν στην δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για αναδιάταξη του ελληνικού χρέους και κατά συνέπεια συμπεραίνει:

«Η έλλειψη αντίδρασης των αγορών υπογραμμίζει ένα πράγμα: η προκρινόμενη σήμερα ‘ήπια’ αναδιάρθρωση, δηλαδή μία επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα χρεών της Ελλάδας. Διότι πρόκειται για μικρή ελάφρυνση.

Παρ’ όλα αυτά το βήμα αυτό είναι σωστό, γιατί δίνει χρόνο στους Έλληνες, αλλά και στις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης για την επίλυση του προβλήματος. Αποφασιστικής σημασίας όμως είναι πως θα χρησιμοποιήσουν αυτό το χρόνο».

«Από τους Έλληνες δεν πρέπει να αναμένουμε πολλά, έστω και αν η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιθυμεί να προχωρήσει και σε άλλες περικοπές, δεν πρόκειται να τα καταφέρει, η αντίδραση του κόσμου είναι τεράστια.

Γι’ αυτό δεν συνιστά συνετή τακτική η επιδίωξη νέων περικοπών. Ήδη η ελληνική οικονομία πλήττεται σοβαρά από τις σημερινές περικοπές. Εδώ να σημειωθεί ότι η σημαντικότερη προϋπόθεση μείωσης του χρέους είναι μια ισχυρή ανάπτυξη.

Ούτε πρέπει να ελπίζουμε στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, διότι ενδέχεται οι τιμές για τα ακίνητα κρατικής ιδιοκτησίας να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να βελτιώσει το σύστημα των φορολογικών εσόδων της, αλλά πρόκειται για μακροπρόθεσμη διαδικασία που διαρκεί χρόνια και όχι μήνες».

Και η εφημερίδα καταλήγει:

«Μεγαλύτερες θα είναι οι συνέπειες όχι για τους Έλληνες, αλλά για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και κυρίως για τους Γερμανούς.

Μόνον εάν (οι Ευρωπαίοι) αποσαφηνίσουν πως έχουν πάρει στα σοβαρά τη διάσωση της Ελλάδας και δεν προτίθενται να επιτρέψουν "κούρεμα" του χρέους, δηλαδή μερική υποτίμηση της αξίας των κρατικών ομολόγων, τότε οι επενδυτές στις χρηματαγορές θα επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χρεωμένη Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δοθούν επιπρόσθετα δάνεια στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, αλλά χωρίς υψηλά επιτόκια. Μόνον αυτό προσφέρει στους Έλληνες τη ρεαλιστική ευκαιρία να βγουν μόνοι τους από την μιζέρια».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]