Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορούν οι αποτυχημένοι υπουργοί του μνημονίου να μιλούν για το μέλλον;


Ενώ στην κυβέρνηση μετρούν ημέρες προτού γίνει ο ανασχηματισμός και βάλει ο… Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς, αν κάποιος έκανε μια σοβαρή αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα θα αντιλαμβανόταν τη φαιδρότητα του πράγματος.

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου, στημένες ή όχι. Συνεχίστηκαν με την Άννα Διαμαντοπούλου και κορυφώθηκαν με τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος για ακόμη μια φορά την «πάτησε». Αν και πήγε για επίθεση στον Γ. Παπανδρέου τελικά κατάντησε… γατάκι του καναπέ.

Οι τρεις αυτοί λοιπόν «επαναστάτες» του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά πιέζουν για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των επόμενων ημερών. Δεν είναι, όμως, αστείο να ζητούν αλλαγές και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του Μνημονίου; Και δεν είναι απίστευτο που βγήκαν στα χαρακώματα τρία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σημίτη;

Έχουν άραγε δικαίωμα δια να ομιλούν αυτοί που επί Σημίτη συνέβαλαν στο κατάντημα της χώρας;

Από την άλλη, και οι τρεις υπουργοί θέλουν να αλλάξουν όλα, ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει βούρδουλα, αλλά και οι τρεις είναι από τα βασικά βαρίδια αυτής της κυβέρνησης.

Μήπως λοιπόν και οι τρεις έχουν να τακτοποιήσουν προσωπικές τους διαφορές, να βάλουν υποθήκη για το μέλλον;

Σκεφτείτε τα εξής: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός υγείας, είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, αν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έμπαινε σε όλα τα νοσοκομεία. Φυσικά αυτό είναι όνειρο απατηλό.

Όπως όνειρο είναι και το νοικοκύρεμα στο ΕΣΥ το οποίο είναι περισσότερο διαλυμένο από ποτέ είναι τώρα.

Νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε γάζες, ούτε παυσίπονα, διοικητές αφημένοι στο έλεος των περικοπών λόγω Μνημονίου, η ταλαιπωρία των ασθενών απίστευτη.

Κι από την άλλη το πάρτι των προμηθευτών και των πιράνχας συνεχίζεται, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του Λοβέρδου.



Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν υπουργό που απέτυχε, όχι γιατί δεν ήθελε να πετύχει αλλά πιθανότατα γιατί δεν μπορούσε. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ως αποτυχημένος υπουργός έχει δικαίωμα να ομιλεί για την κατάσταση της κυβέρνησης;

Ομοίως και η Άννα Διαμαντοπούλου. Η Παιδεία είναι καζάνι που βράζει, τα λεφτά έχουν περικοπεί και τα σχολεία με το ζόρι λειτουργούν. Χάος στα Πανεπιστήμια με τους καθηγητές να κάνουν μήνυση στο υπουργείο για παρεμβάσεις. Η περίφημη μεταρρύθμιση της κ. Διαμαντοπούλου τίθεται εν αμφιβόλω καθώς τα χρήματα για την Παιδεία έχουν περικοπεί δραματικά.

Ως αποτυχημένη υπουργός λοιπόν η κ. Διαμαντοπούλου βγήκε να μιλήσει για το χάλι της κυβέρνησης, λες και η ίδια δεν συνέβαλε στην εικόνα διάλυσης. Τόσο η υπουργός όσο και ο φίλος του πρωθυπουργού, Γ. Πανάρετος, έχουν διαλύσει τα πάντα, αλλά θυμούνται να κάνουν κριτική και να ζητούν αλλαγές.

Όσο για τον Ευ. Βενιζέλο, ονειρεύεται εδώ και χρόνια να ξαναπάει στο Ζάππειο και να κάνει δηλώσεις ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργείο Άμυνας λειτουργεί ως υπουργός… Τουρισμού και περιμένει μια ζωή να κάνει τη στραβή ο Γ. Παπανδρέου. Χωρίς λοιπόν έργο και προσφορά στη χώρα με ποιο δικαίωμα έχει να κάνει κριτική και να ζητά αλλαγές;

Συμπερασματικά, τρεις υπουργοί αποφάσισαν να μιλήσουν γιατί η χώρα κινδυνεύει όταν οι ίδιοι είναι βασικά εξαρτήματα ενός συστήματος που φθίνει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]