Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς οριοθέτησε τη συναίνεση


Ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνθηκε την ανάγκη –και σωστά- να ξεκαθαρίσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προς την Κυβέρνηση, και γενικότερα εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι κατά τον ίδιο, η έννοια της συναίνεσης.

Μια πολύ τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη παρουσία, με αποδέκτες την Κυβέρνηση και την τρόικα, ώστε να προχωρήσουν σε μια εκ βάθρων επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με σαφή αναπτυξιακή προοπτική και στόχευση.

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να πάνε μαζί» στην Ευρώπη, προκειμένου να διαπραγματευτούν, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν μεταξύ τους για το ακριβές περιεχόμενο της «εθνικής πρότασης», για τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση της φορολογίας, τη λήψη έκτακτων εισπρακτικών μέτρων, μέσα από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Με τη σημερινή του παρέμβαση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφυπνίζει το κόμμα του και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τείνει χείρα συνεργασίας προς όλους όσους πιστεύουν στην αναπτυξιακή διέξοδο της χώρας από την κρίση, προσδιορίζει τις ευθύνες για τη «μη συναίνεση» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, και στη μονόπλευρη υφεσιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με το «Κίνημα των Αγανακτισμένων» πολιτών, οι οποίοι διαδηλώνουν σε κεντρικές πλατείες της χώρας.

Κεντρικό ζήτημα παραμένει το «Νέο Μνημόνιο». Στην Ευρώπη εμφανίζεται η τάση να υπάρξει σύντομα μια νέα, συνολική συμφωνία για τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου (Μνημόνιο Ι), με ένα καινούριο δάνειο για την περίοδο 2012-2013. Αυτή η τάση σημαίνει άνοιγμα της Ευρώπης προς την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρη η επιρροή της Νέας Δημοκρατίας στην αλλαγή αυτή, κάτι που προσπαθεί να αποτρέψει η Κυβέρνηση, με την εμμονή να εμφανιστεί η ΝΔ ότι συναινεί στη δική της πολιτική, με διορθώσεις και την αποδοχή μερικών προτάσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ουσία, ο Αντώνης Σαμαράς λέει «όχι» στην πολιτική του Μνημονίου, λέει «ναι» στη σωστή επαναδιαπραγμάτευσή του. Αν η Κυβέρνηση δεχθεί την πρόταση αυτή, τότε υπάρχει φως στο τούνελ. Αν την απορρίψει, η λύση είναι πλέον εκλογές.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΛΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κτλ ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΒΕΙ ΧΕΡΙ..!!

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!
    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ κτλ....

    Τα πολλα ναι μεν αλλα του αντωνη ΔΕΝ μας αρεσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης πολυ υποπτο το οτι εδω κι ενα χρονο ολοκληρο τοσα εχουν γινει και δεν εκανε ουτε μια προταση μομφης,
    δε στηριξε τους φορτηγατζηδες, δε στηριξε τους φαρμακοποιους, και το χειροτερο ΔΕ ζηταει εκλογες....

    Ηξερε ομως να παραιτηθει το 1993 για εθνικους λογους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αντωνης Σαμαρας να βγει και να δεσμευτεί ΓΙΑ την ακυρωση της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ και να αφήσει τις παπαριές. Απο εκει να ξεκινήσει και να μπουν ολοι στη θεση τους. Το μνημονιο είναι τα μετρα που εκβιαστικά επιβάλλονται με την υπογραφη της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
    Τα μετρα αυτά προσπάθησε να τα κάνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την ηπια προσαρμογή(ολοι θυμούνται την επανιδρυση του κρατους) που ελεγε ο Κωστας Καραμανλης αλλα εμεινε στις προθέσεις γιατι τα λαμογια δουλευουν για δικο τους οφελος. Ενας κουκος δεν φερνει την άνοιξη.

    Ο Σαμαρας οφείλει να ακυρώση της ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και να φέρει την ανάπτυξη διαπραγματευομενος με τους επίδοξους δανειστές μας έχοντας τις υποσχόμενες επενδύσεις και άλλα διαρθρωτικά μετρα στη φαρετρα του.

    ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]