Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητη η κυβέρνηση - Αναβολή του Πολιτικού Συμβουλίου

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος της αναβολής αποδίδεται στην ανάγκη να προηγηθούν οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με εμπλεκόμενους υπουργούς και κυρίως με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα διήρκεσαν μέχρι πολύ αργά χθες το βράδυ, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εκπρόσωποι επείγονται να «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για το αν θα αντέξει το βάρος των νέων σκληρών μέτρων.

Ήδη, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τα δρομολογούμενα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε με γραπτή ανακοίνωση του ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται θετικά, αλλά ενδεχομένως να χρειάζεται να αναληφθούν και πολιτικές δεσμεύσεις στο ανώτατο επίπεδο.

Προβληματισμό όμως προκαλούν και οι διογκούμενες διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών.

Εκτός από τον κόσμο που φώναζε απαξιωτικά συνθήματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, στο Σύνταγμα εθεάθησαν και αρκετά μέλη από νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω!» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε και στη συνέχεια όλη η πλατεία φώναζε «Ουστ!».

Τα συνθήματα πάντως έφταναν μέχρι τα αυτιά του οικονομικού επιτελείου που συζητούσε εκείνη την ώρα με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων.

Μετά το Πολιτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε και το ΚΤΕ Οικονομικών

Υποψίες ότι κάτι σοβαρό βρίσκεται σε εξέλιξη διατυπώνουν στέλεχη, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά την αναβολή του Πολιτικού Συμβουλίου για σήμερα, αναβλήθηκε και το ΚΤΕ Οικονομικών που ήταν προγραμματισμένο για αύριο.

Με μια χθεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ενημέρωνε τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου ότι: "Η προγραμματισμένη για αύριο (σ.σ. για σήμερα Δευτέρα) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται". Με 14 λέξεις, από το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, ανακοινώθηκε χθες, ξερά, η αναβολή μιας συνεδρίασης που δεν θα άλλαζε μεν τον... ρου της ιστορίας, αλλά θα είχε ενδιαφέρον. Ίσως όμως η αναβολή αυτή έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι η ίδια η συνεδρίαση.

Ημιεπισήμως, συνεργάτες του πρωθυπουργού προέβαλαν ως δικαιολογία για την αναβολή «επαφές» που θα έχει ο κ. Παπανδρέου σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Θέλει να είναι απερίσπαστος» υποστήριζαν. Άλλοι, πιο... καχύποπτοι, πάντως, δεν πείθονταν από τις δικαιολογίες αυτές και έβλεπαν πίσω από την αναβολή κάτι διαφορετικό. «Ο Παπανδρέου ετοιμάζει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην κυβέρνηση» έλεγαν. Αλλά εκτιμούσαν πως «ακόμη και αν δεν τις κάνει σήμερα-αύριο, δεν θα ήταν ό,τι πιο ευχάριστο μια συνεδρίαση στην οποία θα ακούσει κριτική για τα επικείμενα μέτρα, από τον Παναγιωτακόπουλο μέχρι τον Παντελή Οικονόμου και από την Τόνια Αντωνίου, τον Πάρη Κουκουλόπουλο μέχρι την Έφη Χαλάτση»...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]