Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λύση έχει βρεθεί για το Ελληνικό πρόβλημα

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», μας είπε η καλύτερη πηγή στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι έχει επέλθει συμφωνία Γερμανών-Αμερικανών για ένα σύνθετο πακέτο «στήριξης» και πολιτικής παρέμβασης στο εσωτερικό της χώρας, που εμπεριέχει ήπια αναδιάρθρωση (σύνθετη επιμήκυνση, επαναγορά ομολόγων σε οικιοθελή βάση κλπ.) με παράλληλη σημαντική υποστήριξη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για στοχευόμενη ανάπτυξη. Στόχος είναι η μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ώστε να εμφανιστεί βιώσιμο, με παράλληλο ισοσκλελισμό της μείωσης της κατανάλωσης από σταδιακή αύξηση του επενδυμένου κεφαλαίου από ευρωπαϊκούς κυρίως πόρους.

Στο μεταξύ ετοιμάζεται υποστήριξη από την Fed με την μορφή εγγυήσεων σε αμερικανούς επενδυτές για δουλειές στην Ελλάδα. Έχουν βάλει στο μάτι λιμάνια, νησάκια, παραλίες, βράχια, βυθό, ψάρια και μαλάκια, εκτός από τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ!! 300δις υπολογίζουν ότι είναι η περιουσία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα σε μια δεκαετία. Σχεδιάζεται μετά την λήξη αυτού του μνημονίου να υπογραφεί Σύμφωνο Αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με την τρόικα 12ετούς διάρκειας, με σκοπό να επανέλθει η χώρα σταδιακά στις αγορές μετά το 2013.

Τι σημαίνει «περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», δεν γνωρίουμε ακριβώς. Πιθανολογούμε.. ότι ετοιμάζουν κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει επιλεγεί με συμφωνία Αμερικανών-Γερμανών, η οποία όμως μάλλον θα αναλάβει μετά από εκλογές στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και άλλους. Μάλλον είναι απίθανο να την εγκαταστήσουν πριν από τις εκλογές, αλλά δεν αποκλείεται.


Σχόλιο ιστολογίου: Πόσο τυχαίο είναι πως βρέθηκε λύση (θα ακολουθήσουν κι άλλες, είναι βέβαιο) τη στιγμή που ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες πολίτες; Μήπως επιβεβαιώνεται η ρήση "όταν ξεσηκώνονται οι λαοί, τρέμουν οι εξουσίες";


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. πε συ μεγαλε μη μασας την παραμύθα. Το προβλημα δεν ειναι το μνομονιο. Το προβλημα είναι η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Με αυτη μας έχουν πιασμένουσ χειροπόδαρα. Τόσους μήνες μας πρήξαν τα ουμπαλα με το μνημονιο. Απο δημοσιογράφους μεχρι εργατολογους, οικονομολογους και άλλουσ.
    Σχιστε τη ΔΑΝΕΙΚΑΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και παμε πλατεια ολοι μαζι για αναπτυξη.

    Αυτο να ζητήσουμε οι αγανακτισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κυβερνιση τεχνοκρατων που ονειρευονται οι γερμανοι και οι αμερικανοι ειναι τραπεζοιτεσ και μεγαλοκαρχαριεσ αυτοι δηλαδοι πυ διμιουργισαν την κρισοι! δεν πρεποι ο κοσμοσ να τσιμπιση το πιο υπουλο σχεδιο τουσ ξεσικομωσ ωστε να λοιωσουν στο καμινη τησ λαικησ οργησ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ(Εκουαδορ) επειδη εχωναν τη μυτη τους στα εσωτερικα της χωρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΥΡΙ,
    ΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ !!!!!
    ΑΝΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕΣΑ.....
    (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΛΠ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]