Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι λαοί πάντα επιβιώνουν, ενώ οι εξουσίες πάντα συνθλίβονται και χάνονται


Ποιός απειλεί ποιόν;
Διεξάγεται 3ος Π.Π, αλλού στρατιωτικά(Λιβύη, Αφγανιστάν , Παλαιστίνη κ.α) και αλλού οικονομικά (Ευρώπη και όχι μόνον) Τα οικονομικά κτυπήματα δεν είναι λιγότερο ανώδυνα των στρατιωτικών. Ως γνωστόν, πόλεμοι διεξάγονται οσάκις αλλάζουν οι ισορροπίες δυνάμεων , οπότε ανάλογα με το συσχετισμό ισχύος, άλλες χώρες ανέρχονται και άλλες πέφτουν.

Τώρα πέφτει η Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία και ανέρχεται η Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και παραμένει ισχυρή η Γερμανία. Η χώρα μας ιστορικά σε κάθε παγκόσμια αναταραχή βρίσκεται στο επίκεντρο του τυφώνα (Α! & Β! Π.Π , Ψυχρός Πόλεμος, Τρομοκρατία, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση). Επίσης επηρεάζεται και από τις εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής (Πόλεμος 6 Ημερών(1967), Πόλεμος Ισραήλ-Αιγύπτου(1973), δημοκρατικό κινήματα χωρών Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής) .

Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ανταγωνισμού Δύσης - Κίνας, ΗΠΑ - Ευρώπης, Δύσης- Ρωσίας (Ανατολικό Πρόβλημα), Ισραήλ-Αραβικού κόσμου και της αναδυομένης Τουρκίας, με επίκεντρο τον στρατηγικό και οικονομικό έλεγχο της Ελλάδος. Η χώρα μας πληρώνει το τίμημα της μεγάλης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής της αξίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα κακοδιαχείρισης, κατασπατάλησης και κραιπάλης του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος από την μεταπολίτευση και μετά. Αυτό διαιωνίζεται για να είμαστε ο «αδύνατος κρίκος».

Ζούμε όντως κοσμοϊστορικές στιγμές παρόμοιες του 40'. Βέβαια η Κρίση μας δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά πρώτιστα πολιτική, πολιτιστική και πολιτισμική, λόγω της εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών. Θα περιορισθώ στην οικονομική και πολιτική κρίση.

Τα συμπεράσματα Ελλήνων και ξένων οικονομολόγων συμφωνούν ότι:

1. Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς.

2. Αδυνατούμε να ξεπληρώσουμε το χρέος (άνω του 150% του ΑΕΠ). Επομένως χρειάζεται αναδιάρθρωση (πτώχευσης ή ήπια αναπροσαρμογή, «κούρεμα», επιμήκυνση κ.α).

3. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να βγούμε από τη δίνη της ύφεσης και της δημιουργίας νέων χρεών.

4. Η προσφυγή μας στις Αγορές μετατίθεται μετά το 2013.

5. Οι απειλές των Ευρωπαίων ότι «θα μας εγκαταλείψουν αν δεν αποκρατικοποιήσουμε (ξεπουλήσουμε ευτελώς) την δημόσια περιουσία» είναι κενές περιεχομένου, διότι κινδυνεύει η ίδια η Ευρωζώνη.

6. Υπάρχει πλήρης ασυμφωνία Ε.Ε και ΔΝΤ μεταξύ τους για το Ελληνικό πρόβλημα, ήτοι άλλα λέει: Η Ευρωπαϊκή Οικογένεια (Μέρκελ, ορισμένοι ηγέτες, Κοινοβούλια και κόμματα), άλλα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλα το ΔΝΤ. Άλλα οι Κυβέρνητικοί αξιωματούχοι( μεταξύ τους), άλλα το ΠΑΣΟΚ, άλλα οι Συνδικαλιστές και άλλα τα κόμματα. Άρα η Ελληνική Κρίση είναι Ευρωπαϊκή και γενικότερη συστημική κρίση. Διότι αν πέσει η Ελλάδα θα γίνει ντόμινο που θα παρασύρει Ιρλανδία, Πορτογαλία , Ισπανία κ.α. Εδώ έπεσε η Leman Brothers και δημιούργησε σεισμό στο τραπεζικό σύστημα και στα Χρηματιστήρια, όχι μια χώρα και μάλιστα της Ευρωζώνης.

7. Το Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα βαραίνει σοβαρά τους Ευρωπαίους διότι:
α. Το γνώριζαν και μάλιστα το υπέθαλπαν –όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Ε.Ε
β. Διογκώθηκε για την εξυπηρέτηση ιδίων οικονομικών συμφερόντων (Γαλλικών και Γερμανικών εξοπλιστικών συμβάσεων)
γ. Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικά Αναγκαστικά Δάνεια
δ. Το χρέος-ή μέρος τούτου- θεωρείται ως επαχθές.
ε. Είναι μέρος της ατελούς συγκροτήσεως της Ε.Ε και της Ευρωζώνης.

8. Η χώρα μας με την εφαρμογή του Μνημονίου βρίσκεται οιωνοί υπό Κατοχήν της Τρόικα και επομένως με βάσει το διεθνές δίκαιο οι κατοχικές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για την διαβίωση του πληθυσμού, ο οποίος έχει αρχίσει να δεινοπαθεί εξ αιτίας των ανελέητων μέτρων που του επιβλήθηκαν.

Τα ερωτηματικά της κοινωνίας:
  • Τι έγινε η ρήτρα Αλληλεγγύης κα τα περί Ευρώπης των λαών;
  • Πως φθάσαμε από το «λεφτά υπάρχουν» στο Μνημόνιο;
  • Ποιος ρώτησε τον Ελληνικό λαό;
  • Γιατί δανειζόμαστε με 6%, όταν οι τράπεζες δανείζονται με 1%;
  • Γιατί η Ευρώπη ανέχεται ένα κλεπτοκρατικό σύστημα σε βάρος των λαών; Τότε τι εταίροι είμαστε;
  • Μήπως γίναμε αποικία της Γερμανίας;
  • Οι λαοί πρέπει να εξυπηρετούν το σύστημα ή τα σύστημα τους λαούς;
  • Αν ο ανταγωνισμός με την Κίνα (παγκόσμιο εργοστάσιο) ρίχνει τους Ευρωπαίους σε ανεργία γιατί δεν παίρνουν μέτρα;
  • Αν τα παράγωγα SWAPS και CDS είναι ληστρικά, γιατί δεν τα καταργούν;
  • Αν το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα είναι τοκογλυφικό γιατί δεν το εξυγιαίνουν;
  • Αν η σημερινή ηθική του Κέρδους και των ελεγχόμενων Αγορών δεν βολεύει τους λαούς γιατί δεν την αλλάζουν;
  • Αν το νεοφιλελεύθερο σύστημα απέτυχε γιατί δεν το αλλάζουν;
  • Γιατί δεν βρέθηκαν οι φοροφυγάδες και φοροκλέπτες;
  • Γιατί φόρτωσαν όλα τα βάρη σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους;
  • Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Αν οι «σοσιαλιστές» έγιναν νεοφιλελεύθεροι, δεν τους πιστεύουμε πλέον. Οι πολιτικοί ψεύδονται. Πρέπει να τους αδειάσουμε.

Ο λαός ξεσηκώθηκε στις πλατείες. Τώρα ειρηνικά, αν δεν φύγουν δυναμικά. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε Άμεση Δημοκρατία.

Πήραμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει.

Εκείθεν το χάος, οι αλυσίδες μας ή το Γουδί.

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης-Συγγραφεύς-Ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλα ολα αυτα αλλα σα διαφεύγει ένα πράγμα. Δεν είναι το μνημονιο που μας δεσμευει είναι η Δανειακή Σύμβαση που βασίζεται και υποθυκεύει ολη την κινητη και ακίνητη περιουσια μας χωρίς δικαίωμα να δανειστουμε απο αλλού για να αναπτυχθούμε όπως θελουμε αφου φυσικα και μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα.

    οι αγορές αγοράζουν τα ομόλογα διότι θεωρούν οτι στην ημερομηνία λήξης τους θα παρουν τα λεφτά τους και θα κερδίσουν απο αυτά που υποσχεται η εκδοτρια χώρα βασει του επιτοκίου που προσφέρει.

    Η χώρα μπορεί να προσφέρει το επιτόκιο που θελει γνωρίζοντας οτι έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί αξιοποιώντας πορους της. Οι ποροι αυτοί είναι οι ανθρωποι, η κινητή(ιδέες, καινοτομία και άλλα) και ακίνητη περιουσία. Ενισχύοντας τις εξαγωγές ερχονται επενδύσεις. Οταν όμως ολοι σου οι πόροι είναι υποθηκευμένοι βάσει της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Εξω ο ΓΑΠ και ολοι όσοι δεν μιλούν για να καταργηθεί η Δανειακή Σύμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμε 2:33 μ.μ. πολύ εύστοχο το σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η χώρα μας ιστορικά σε κάθε παγκόσμια αναταραχή βρίσκεται στο επίκεντρο του τυφώνα (Α! & Β! Π.Π , Ψυχρός Πόλεμος, Τρομοκρατία, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση). Επίσης επηρεάζεται και από τις εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής (Πόλεμος 6 Ημερών(1967), Πόλεμος Ισραήλ-Αιγύπτου(1973), δημοκρατικό κινήματα χωρών Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής) ."

    ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ!! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΡΤΗ!! Και ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ!! ( Αυτο πηγε να εκμεταλλευτει ο Κωστας Καραμανλης με τους Αγωγους Μπουργκας- Αλεξανδρουπολη και South Stream και με την συμφωνια Cosco με Κινεζους για την προβλητα στον Πειραια, ο γιωργακης που τωρα ξεπουλαει τοτε αντιδρουσε....
    Με τους αγωγους Μπουργκας- Αλεξανδρουπολη η Ελλαδα επιτελους θα ΚΕΡΔΙΖΕ δικα της χρηματα ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 30 χρονια, λογω θεσης και ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ απο τους τοκογλυφους δανειστες του γιωργακη....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]