Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: “Ξένοι θα μαζεύουν τους φόρους και θα πουλούν την ελληνική περιουσία”!


“Οι ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία”, σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με την Ελλάδα, στη διαδικτυακή του έκδοση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διεθνή συμμετοχή στην είσπραξη φόρων και ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σε αντάλλαγμα για το νέο δανεικό πακέτο για τη χώρα μας.

Επικαλούμενοι πρόσωπο που συμμετέχει στις συζητήσεις, οι Financial Times αναφέρουν ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει κίνητρα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων προκειμένου να επιμηκύνουν εθελοντικά το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από την Αθήνα, καθώς και έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συζητήσεις ευελπιστούν ότι τα μισά από τα 60-70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα, μπορούν να προέλθουν χωρίς νέα δάνεια.

Αυτό μπορεί να γίνει- όπως υποστηρίζουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις- μέσω της πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αλλαγή στους όρους αποπληρωμής για τους ιδιώτες επενδυτές.

Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα πρέπει να συνέχεια να προχωρήσουν σε επιπρόσθετο δανεισμό ύψους 30-35 δισ. ευρώ (επιπλέον των αρχικών 110 δισ. ευρώ).

Το ρεπορτάζ των Financial Times τονίζει ότι αξιωματούχοι προειδοποιούν πως σχεδόν κάθε σημείο της νέας δέσμης μέτρων αντιμετωπίζει την αντίθεση από τουλάχιστον μία από τις ευρω- κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, συνεπώς, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία στην πληρότητα της δεν θα ξετυλιχτεί άμεσα.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ.

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΘΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ.

    ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!!
    ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΑ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δανειακή σύμβαση απλά δεν υφίσταται, αφού δεν ψηφίσθηκε στη Βουλή. Το μνημόνιο ψηφίσθηκε ως απλός νόμος, που εύκολα αντικαθίσταται. Την δανειακή σύμβαση την υπέγραψε μόνο ο Παπακωνσταντίνου. Μην λέμε, λοιπόν, αηδίες, ότι μας έχουν δεμένους. Τίποτε δεν έχουν, γι αυτό και θέλουν να περάσουν το μνημόνιο με 180 ψήφους, γι αυτό θέλουν να αλλάξουν και το Σύνταγμα της χώρας. Αυτοί τα είχαν καλά υπολογισμένα, αλλά δεν τους βγήκαν, επειδή το Giorgo δεν τόλμησε να τα βάλει με το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ. Τους χάλασε η "μαγιά" και τώρα τους χάνεται και η μαγκιά. Περίμενε να ακούσεις τις επόμενες ημέρες πόσες λύσεις θα βρεθούν. Την ανησυχία την έχουν αυτοί. Εμείς ανησυχούμε επειδή υπάρχει μεγάλος φόβος ο Γιώργος να τους τα δώσει όλα. Και αν τους τα δώσει, τότε θέλει πολύ κόπο για να τα πάρεις πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε συνέχεια του από πάνω σχολίου :

    και αν τους τα δώσει όλα το giorgio όπως το λές, τότε αυτός θέλει κρέμασμα στο Σύνταγμα μαζί με την παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΥΥΣΣΣΤΤΤ!!!!!!!

    ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]