Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ασφυκτικές πιέσεις στους στρατιωτικούς!


Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον το στρατιωτικό κατεστημένο στην Τουρκία, αφού στο «χορό» όσων ζητούν να τεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό αυστηρό πολιτικό έλεγχο εντάχθηκε και η αντιπολίτευση.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να θέσει προσκόμματα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την «υποταγή» του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στον υπουργό Άμυνας της χώρας. Όλα αυτά πάντα υπό την προϋπόθεση διαμόρφωσης σύγκλισης απόψεων στο τουρκικό πολιτικό φάσμα, στο Κοινοβούλιο.

Στην περίεργη τουρκική «δημοκρατία», ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου, μέχρι σήμερα αναφερόταν απευθείας στον πρωθυπουργό, καθιστώντας έτσι τη θέση του υπουργού Άμυνας, στην κυριολεξία «διακοσμητική»!

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Κιλιτσντάρογλου με δημοσιογράφους όπου ο πολιτικός ηγέτης τους ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματός του για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Είναι προφανές ότι το στράτευμα στην Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ και τα περιθώρια αντίδρασης όπως στο παρελθόν, μέσω πραξικοπήματος, έχουν στενέψει δραματικά. Πάντως είναι λίγο αστείο να μιλάμε για την υποταγή του Α/ΓΕΕΘΑ στον υπουργό Άμυνας, τη στιγμή που το στράτευμα παραδοσιακά ανακατευόταν και εν πολλοίς καθόριζε και την πολιτική ζωή του τόπου, παριστάνοντας τον θεματοφύλακα της κληρονομιάς του μακαρίτη σφαγέα σειράς λαών, του Ατατούρκ που λατρεύουν στην Τουρκία σαν εικόνισμα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]