Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Commerzbank: Αν δεν δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, τότε το ευρώ κινδυνεύει

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο υποχώρησης του ευρώ, η γερμανική τράπεζα Commerzbank, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, υποστηρίζει ότι η απροθυμία που δείχνουν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης να συμβάλλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η Commerzbank εκτιμά ότι απροθυμία ορισμένων χωρών - περιλαμβανομένης της Αυστρίας - να συμβάλλουν στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της.
Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, Γιόζεφ Πρελ,ο οποίος γνωστοποίησε ότι η επόμενη δόση του δανείου των 110 δις ευρώ προς την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα αναβληθεί για τον Ιανουάριο, η Commerzbank, σε σημερινό σχόλιό της, αναφέρει ότι “Παρά το ότι η Αυστρία έχει την ευθύνη μόνο για το 3% της βοήθειας προς την Ελλάδα, τα σχόλια αυτού του είδους είναι αρνητικά για το ευρώ και μπορούν να αποτελέσουν μία ολισθηρή κατηφόρα, αν προκαλέσουν εκτεταμένη διάβρωση της αλληλεγγύης, μεταξύ των χωρών που συνεισφέρουν στη βοήθεια”.
Το ευρώ υποχώρησε σήμερα στο επίπεδο των 1,35 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων,καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η ιρλανδική οικονομία θα χρειασθεί, επίσης, χρηματοδοτική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]