Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας, γράφει πάλι ο διεθνής τύπος

  • Επανέρχονται τα σενάρια τρόμου στο διεθνή Τύπο
  • Τι επιδιώκουν άραγε όλοι αυτοί που χτυπάνε την οικονομία της Ελλάδας;

Σε άρθρο του επικεφαλής οικονομικού συντάκτη του Ιντιπέντεντ Χάμις ΜακΡέι διατυπώνεται η άποψη ότι ανεξαρτήτως της τροπής που θα λάβει το ζήτημα της παροχής οικονομικής στήριξης στην Ιρλανδία, η τύχη του ευρώ δε θα αλλάξει.

«Θα υπάρξουν εθνικές πτωχεύσεις στην ευρωζώνη, με την πτώχευση της Ελλάδας να είναι τώρα αναπόφευκτη», τονίζει ο συντάκτης και εξηγεί: «Αυτό που εν τέλει στηρίζει τα χρέη κάθε χώρας είναι η ικανότητά της να συλλέγει αρκετούς φόρους ώστε να εξυπηρετεί και τελικά να αποπληρώνει τα χρέη αυτά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα το καταφέρει αυτό. Η Ιρλανδία θα πιεστεί, αλλά πιθανότατα θα το επιτύχει. Θα ανηχυσούσα πάντως για τη μακροπρόθεσμη πιστωτική αξιοπιστία της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας». Ο συντάκτης του Ιντιπέντεντ προσθέτει ότι αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο μία εθνική πτώχευση θα συνεπαγόταν και έξοδο από την ευρωζώνη, ο ίδιος πιστεύει ότι ίσως να ήταν ο λιγότερος οδυνηρός τρόπος εξόδου από την κρίση.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σε ανταπόκριση από Βρυξέλλες και Βερολίνο σχολιάζουν ότι επικρίνοντας τη γερμανική πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου άρθρωσε δημοσίως αυτό που πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί και διπλωμάτες λένε κατ’ ιδίαν εδώ και εβδομάδες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «οργή» πολλών κρατών λόγω των χειρισμών της καγκελαρίου Μέρκελ, ιδίως ως προς την πρότασή της για επιβάρυνση των ιδιωτών επενδυτών σε περίπτωση διάσωσης χωρών της ευρωζώνης. Κατά την εφημερίδα, Ευρωπαίοι πολιτικοί καταλογίζουν στην καγκελάριο ότι τους φέρνει σε δύσκολη θέση ώστε η ίδια να γίνει πιο αρεστή στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρουν επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί στη χορήγηση ενός απευθείας δανείου στη γείτονα και στενή εταίρο Ιρλανδία. Κατά την εφημερίδα, η κυβέρνηση στο Λονδίνο πιστεύει ότι μία τέτοια κίνηση θα γινόταν πιο εύκολα αποδεκτή από τα στελέχη των κυβερνώντων Συντηρητικών και τους Βρετανούς πολίτες, παρά η συμμετοχή της Βρετανίας – μίας χώρας που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης – σε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης του Δουβλίνου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]