Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι κρύβει η ξαφνική επίθεση Παπανδρέου στην Μέρκελ;


Ξάφνιασε το Πανελλήνιο, ως κεραυνός εν αιθρία, η επίθεση του κ. Παπανδρέου προς την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ. Η ενέργεια αυτή του κ. Παπανδρέου έδωσε λαβή για διάφορα σχόλια και ερμηνείες, δεδομένου ό,τι οποιαδήποτε από εδώ και στο εξής προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, θα καταστεί πλέον ουσιαστικά αδύνατη. Εξάλλου, για του λόγου το αληθές, έλαβε αμέσως την απάντηση της κ. Μέρκελ, ότι κακώς εισήλθε η Ελλάδα στη ζώνη του ΕΥΡΩ.
Εμείς θα μπορούσαμε να εντάξουμε αυτή την ξαφνική επίθεση του κ. Παπανδρέου σε... τρεις γραμμές πολιτικής σκέψης και αντίστοιχα σενάρια:
  1. Ως ένα γεγονός στον πόλεμο δολαρίου – ΕΥΡΩ.
  2. Ως μια προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης για επερχόμενη χρεοκοπία.
  3. Ως μια προετοιμασία της ελληνικής Κοινής Γνώμης για την λήψη νέων σκληρότερων μέτρων. Και φυσικά καταπάτηση, για μια ακόμα φορά των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Παπανδρέου περί μη λήψης νέων μέτρων. Δηλαδή ως μια προσπάθεια, αφενός τόνωσης της ελληνικής υπερηφάνειας (επίθεση κατά της Γερμανίας γαρ) και αφετέρου επίρριψης της ευθύνης για τη λήψη νέων μέτρων στην «κακή» Γερμανία που μας πιέζει και όχι στην αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων.
Εσείς μπορείτε να διαλέξετε και να πάρετε την ερμηνεία που σας ταιριάζει. Πάντως επαναλαμβάνουμε προς τους επαγγελματίες πολιτικούς αντιπάλους του κ. Παπανδρέου, να μην υποτιμούν αυτόν τον «παίχτη», γιατί θα βρεθούν χωρίς επάγγελμα.
ΥΓ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε τον κ. Παπανδρέου να κάνει επίσης τον «σκληρό» και απέναντι στις ΗΠΑ και την Τουρκία, οι οποίες αμφισβητώντας το μισό Αιγαίο, μας έφθασαν σε σημείο, όχι μόνο να ανεχόμαστε τις τούρκικες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και των χωρικών μας υδάτων, αλλά και να μην μπορούν να πετάξουν τα πολεμικά μας αεροπλάνα πάνω από ορισμένα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για νέο Πολιτικό Σύστημα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]