Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Φαίνεται ότι έπεισε… τελικά η τρόικα σε ό,τι αφορά στις πολυσυζητημένες αλλαγές στις ΔΕΚΟ, στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και ειδικότερα στη σχέση των επιχειρησιακών συμβάσεων των εργαζομένων με τις κλαδικές και την ΕΣΣΕ, με το εξής απλό επιχείρημα: ή προχωράτε ή αλλιώς δεν έχει τέταρτη δόση του δανείου.

Άλλωστε «συμφώνησε» και ο μεγάλος του ΣΕ … Ψέλλισε κάτι περί αναγκαστικών απολύσεων για τη μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα και άλλα τέτοια ωραία.

Έτσι λοιπόν έρχονται συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων διαχείρισης, περικοπή των επιδομάτων και υπερωριών, ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος τουλάχιστον κατά 20%, μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού, επιτάχυνση συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μη ανανέωση των επί συμβάσει εργαζομένων.

Το καμπανάκι χτυπά για την ΕΡΤ, τον ΕΟΤ, το μετρό, το τραμ, τον σιδηρόδρομο, τις αστικές συγκοινωνίες, τις αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και για φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο, όπως η ΜΟΔ και η ΚτΠ Α.Ε.

Και επειδή η εξυγίανση των συγκοινωνιών περνάει και από τα έσοδα, η τιμή του εισιτηρίου θα πετάξει στο 1,20 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και το επίπεδο του 1,50, ενώ οι καταργήσεις και ενοποιήσεις δρομολογίων, είναι σε πρώτο πλάνο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αναλυτικά από τους αρμοδίους υπουργούς και εν προκειμένω από τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, ενώ το επόμενο διάστημα θα προωθηθούν στη Βουλή οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο τυφώνας της τρόικας είναι εδώ για να σαρώσει...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]