Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρεωκοπία Ιρλανδίας, προς χάριν γερμανικών κυρίως, τραπεζών


Για την Ιρλανδία ήταν θέμα χρόνου να υποβαθμιστεί, να κηρυχθεί αφερέγγυα [Junk] και να καταλήξει εκβιαζόμενη στις σιαγόνες του μηχανισμού αποικιοποίησης, από τη στιγμή που -το 2009- η κυβέρνησή της επέλεξε να κρατικοποιήσει το χρέος των 73 δις της Anglo-Irish Bank. Η πραγματικότητα για την Ιρλανδία ξεπέρασε τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις, οταν το έλλειμμά της το 2010 άγγιξε το θηριώδες 32% του ΑΕΠ, δεκαπλάσιο αυτού που προβλέπει στο ΣΣ.
Γιατί “διασώζεται” όμως τώρα, εκούσα άκουσα η Ιρλανδία, με τη δηλητηριώδη μετάγγιση των 100 δις Euro, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διοχετευθεί στις ιρλανδικές τράπεζες και όχι για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και για τους πολίτες της;
Η αιτία είναι ότι, η πλειοψηφία κατόχων ομολόγων της Anglo-Irish Bank είναι γερμανικές τράπεζες, γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές, σύμφωνα και με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.
Η ΑΠΑΤΗ που ονομάστηκε “μηχανισμός διάσωσης” -αντί της εκάστοτε χώρας να σώζονται γερμανικές τράπεζες, ιδρύματα και επενδυτές- επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της Ιρλανδίας.
Η Anglo-Irish Bank δεν αντιπροσώπευε δα και τόσο υψηλό συστημικό κίνδυνο για την ιρλανδική οικονομία. Η τράπεζα αυτή ήταν άλλη μία ανάμεσα στις πολλές, που χορηγούσαν χωρίς φειδώ και έλεγχο στεγαστικά δάνεια, διοικούμενη από μια ληστοσυμμορία απατεώνων σε συνεργασία με κερδοσκόπους του real estate, και οι οποίοι δανείζονταν από ιδρύματα του εξωτερικού, κυρίως γερμανικές τράπεζες.
Αν η Anglo-Irish αφηνόταν σε πτώχευση αντί της κρατικοποίησης του χρέους της των 73 δις ευρώ, θα πλήττονταν οι μέτοχοι και οι κάτοχοι των ομολόγων, και δεν θα συρόταν άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα στη χρεωκοπία. Η επιλογή όμως αυτή απαγορεύεται, όταν οι κάτοχοι των ομολόγων είναι οι γερμανικές τράπεζες, που έχουν το πάνω χέρι στην ΕΚΤ και στα όργανα της ΕΕ.
Αυτή είναι η λίστα των εξω-ιρλανδικών κατόχων ομολόγων της Anglo-Irish Bank, όπου πλειοψηφούν τα γερμανικά ιδρύματα συν οι συνήθεις ύποπτοι Goldman Sachs και Rothschild.



Αν οι Γερμανοί ήταν τόσο άπληστοι, ώστε να επενδύουν στα επικίνδυνα ομολογα της Anglo Irish, γιατί να μην επωμισθούν αυτοί τις συνέπειες του ρίσκου; Έτσι γράφουν τα εγχειρίδια του “υγιούς” καπιταλισμού. Αλλά τα εγχειρίδια του καζινοκαπιταλισμού των ομίλων, όπου ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούνται οι ζημιές, τα γράφουν κάπως διαφορετικά.
Αποτέλεσμα: Οι Ιρλανδοί φορολογουμενοι αποζημιώνουν τους κατόχους ομολόγων της ΑΙΒ για τις ζημιές τους, και βουτάνε στην εξαθλίωση.
Η ιρλανδική κυβέρνηση εκβιάστηκε από τη Φρανκφούρτη -σε βάρος του λαού της και των μελλοντικών γενεών της- για να σωθούν άλλη μια φορά, τράπεζες, κυρίως γερμανικές.

A BIG FAT GREEK BAILOUT

Σώπα ρε, θα μας “σώσει” η Γερμανία


Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]