Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα «μετακομίσουν»

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι σε δήμους, ΔΕΚΟ και Δημόσιο θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας ως τις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για τη διοίκηση και τις νέες δομές των υπουργείων, γράφει το Εθνος της Κυριακής, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη ΄΄μετακόμιση΄΄ υπαλλήλων, από καταβολής ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 50.000 υπάλληλοι θα αλλάξουν θέσεις, μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών των υπουργείων, 25.000 θα μετακινηθούν από τις υπό κατάργηση νομαρχίες στους νέους δήμους και στις περιφέρειες, 25 χιλιάδες υπολογίζονται και οι υπάλληλοι των δήμων και των ανωνύμων εταιρειών του «Καποδίστρια», που θα πρέπει να μεταφερθούν στους νέους δήμους του «Καλλικράτη».

Οπως γράφει η εφημερίδα, το σχέδιο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και φορέων μέχρι τα Χριστούγεννα, έχει ως εξής:
  • Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπάρξουν 4 γενικές διευθύνσεις, μία διαχειριστική αρχή, οι 200 αποκεντρωμένες υπηρεσίες θα «κουμπώσουν» στις 7 κρατικές περιφέρειες και οι 17 εποπτευόμενοι οργανισμοί θα ενοποιηθούν σε πέντε.
  • Στο υπουργείο Περιβάλλοντος η συγχώνευση των υπηρεσιών στην κεντρική δομή θα πρέπει να φτάσει το 50% και στο 30% στους εποπτευόμενους οργανισμούς.
  • Στο υπουργείο Πολιτισμού η υπάρχουσα δομή θα πρέπει να μείνει η μισή, κάτι που σημαίνει 50% σε οργανισμούς και γραφεία ΕΟΤ.
  • Στο υπουργείο Οικονομικών οι ΔΟΥ θα πρέπει να μειωθούν κατά 100.
  • Στο υπουργείο Αμυνας στόχος είναι να καταργηθεί το 30% των στρατοπέδων.
  • Στο υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να μειωθούν κατά 50% τα διπλωματικά πόστα.
  • Στο υπουργείο Υγείας θα μείνουν τα 2/3 του ΝΠΔΔ.
  • Στο υπουργείο Υποδομών ανήκει ο κύριος όγκος των ΔΕΚΟ, όπου θα έχουν ανοίγματα αγορών και ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η κυρικάτικη Ελευθεροτυπία γράφει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα την απογραφή στο Δημόσιο και την ίδρυση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Εκκρεμεί ακόμη το μητρώο των ΔΕΚΟ και η συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι το τέλος του 2010, το αργότερο στις αρχές του 2011, οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου, πρέπει να παρουσιάσουν στην τρόικα έκθεση για τη νέα δομή των υπηρεσιών και τη δυναμική της απασχόλησης και στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο ίδιο διάστημα πρέπει να ολοκληρωθεί και η κατάρτιση του νέου μισθολογίου, με όρους παραγωγικότητας και μετρήσιμους στόχους περαιτέρω εξοικονόμησης των δαπανών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]