Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Telegraph: Πρόβλημα χρέους και στην Γερμανία

Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» παρατίθενται εκτιμήσεις και δηλώσεις του Καθηγητή Wilhelm Hankel του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να πληρώνει για τις διασώσεις τρίτων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς εν τέλει να χρεοκοπήσει η ίδια»

Ο Γερμανός καθηγητής αναφερόταν βεβαίως στην πιθανότητα να χρειαστεί μια διάσωση της Πορτογαλίας και κυρίως της Ισπανίας, κάτι που θα σήμαινε την ανάγκη αναχρηματοδότησης του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕFSF). Το γεγονός πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί της Ένωσης δηλώνουν προσώρας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ΔΕΝ αναπαράγεται στο δημοσίευμα, όπου αντιθέτως γίνεται λόγος για σημαντική αύξηση των αποδόσεων και των ασφαλίστρων (CDS) των γερμανικών (και των γαλλικών) ομολόγων τις προηγούμενες ημέρες με την επισήμανση πως το κόστος δανεισμού της Γερμανίας είναι σήμερα ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ εκείνου των χωρών της Σκανδιναβικής Χερσονήσου που ΔΕΝ μετέχουν στο ευρώ.

Τέλος στο δημοσίευμα παρατίθενται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία, με βάση δημογραφική ανάλυση της οικονομίας της (!) είναι ένα από τα πιο χρεωμένα κράτη του πλανήτη, ενώ γίνεται λόγος για μεγάλη αναταραχή και φόβους των Γερμανών πολιτών για την τύχη της οικονομίας του. Χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος λέει πως σήμερα στη Γερμανία δεν μπορεί να βρει κανείς τραπεζική θυρίδα ελεύθερη, επειδή όλοι οι Γερμανοί κρύβουν τα λεφτά τους ή τα «γυρίζουν» σε χρυσό και ασήμι.

Και καταλήγει λέγοντας πως οι Γερμανοί φοβούνται ότι η κρίση έρχεται και στην πόρτα τους και θα χάσουν τα λεφτά τους όπως συνέβη το 1923 και το 1948 …

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]