Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H αδυναμία της Ευρώπης γίνεται η ισχύς της Κίνας

  • Τα οικονομικά ένθετα των γερμανικών εφημερίδων αναφέρονται στις επενδύσεις, στις οποίες προχωρά η Κίνα στην Ελλάδα
Στη Süddeutsche Zeitung το σχετικό άρθρο έχει τον τίτλο «Η νέα αγάπη της Κίνας». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Το Πεκίνο εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να "βάλει" πόδι στην Ελλάδα. Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα 3,6 δις ευρώ θέλει να στηρίξει έλληνες εφοπλιστές για να ναυπηγήσουν πλοία στην Κίνα». Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται σε όλες τις λεπτομέρειες των επαφών του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν στην Αθήνα και επισημαίνει ότι εκτός από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα ή στην εκμετάλλευση του Πειραιά οι Κινέζοι δείχνουν ενδιαφέρον ακόμα και για τον υπερχρεωμένο Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν ΖιαμπάοΓια το ίδιο θέμα η συντάκτης του άρθρου Κριστιάνε Σλέτσερ δημοσιεύει και σχόλιο. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Η νέα αγάπη του Πεκίνου προς την Αθήνα δεν έχει σχέση με κάποιο πνεύμα αγαθοεργίας. Έλληνες εφοπλιστές καλούνται να αγοράσουν με κινεζικά κεφάλαια όσο το δυνατόν περισσότερα κινεζικά πλοία-κοντέινερ, τα οποία αργότερα θα μεταφέρουν κινεζικά προϊόντα μέσω ελληνικών λιμανιών (που θα ανήκουν στο κινεζικό δημόσιο) στην Ευρώπη. Για την Κίνα η επένδυση αυτή διακρίνεται από την ίδια συνέπεια όπως και οι επενδύσεις της στην Αφρική. Ο Κινέζος πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε την επίσκεψή του στην Αθήνα για να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι σε περίπτωση ανάγκης η χώρα του δεν είναι σε θέση να βοηθήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με τον τρόπο αυτό η αδυναμία της Ευρώπης γίνεται η ισχύς της Κίνας. Και η Αθήνα είναι μόνο η αρχή", καταλήγει το σχόλιο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]