Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δρούτσας ψωνίζεται στη Νέα Υόρκη!!!


Σε μια περιφρονητική της αναφορά, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ν. Υόρκης, η New York Post, καταγράφει την έφοδο διπλωματικής μας αποστολής σε καταστήματα της αμερικανικής μεγαλούπολης. Με επικεφαλής μάλιστα τον «Υπουργό Εξωτερικών» κ. Δρούτσα.
Το ρεπορτάζ της New York Post, για το οποίο εκτενή αναφορά κάνει η ηλεκτρονική ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Το καλάμι» είναι απόλυτα περιφρονητικό για τον κ. Δρούτσα και τη συνοδεία του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα shopaholic (σε ελεύθερη μετάφραση αλκοολικός για ψώνια).
Το αρχικό ρεπορτάζ των NY Times εδώ… http://www.nypost.com/p/news/local/diplos_stick_us_with_tab_dtdjOeZvNRUHjnN7RmpBTK/1
“A source told me the shopaholic diplomat was Greek Foreign Minister Dimitros Droutsas. Who knew Greeks refuse to pay retail?”

Χάρρυ Κλυν: "Φτου σου, Ρεζίλη"
Δρούτσας: "Ψωνίζω άρα υπάρχω!"
Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τα υπαρξιακά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας. Τα «καλά νέα» για τον κ. Δρούτσα είναι ότι συμπεριλαμβάνεται το όνομά του σε ένα δημοσίευμα για προέδρους ξένων κρατών, όπως ο πρόεδρος του Ιράν Αχμανιτζεζάντ και της Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε. Τα κακά νέα είναι ότι αυτό δεν έγινε για… καλό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον Μουγκάμπε η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες ότι η σύζυγός του αγόρασε Ρόλεξ αξίας 40.000 δολαρίων, την ίδια στιγμή που οι πολίτες στην χώρα του ζουν σε κατάσταση εξαθλίωσης.
Αλλά στον κ. Δρούτσα αποκλειστικά, αποδίδεται το προσωνύμιο shopaholic («αλκοολικός» για ψώνια), ενώ αναφέρεται ότι έκανε τις αγορές του με την συνοδεία δύο αστυνομικών του NYPD!!! Άραγε κι εκεί νιώθουν ανασφαλείς οι κυβερνώντες μας ή απλά το ζήτησε για να νιώθει πως είναι κάποιος που... συνοδεύεται;
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Paul Browne επιβεβαίωσε ότι δύο ντετέκτιβ συνόδευαν «αξιωματούχο», χωρίς να τον κατανομάσει, αλλά η εφημερίδα επικαλείται πηγή της (source) που υποστηρίζει ότι είναι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.
Η δημοσιογράφος της εφημερίδας Αndrea Payser αναρωτιέται ακόμα αν οι Έλληνες φορολογούμενοι εγκρίνουν αυτά τα ψώνια. «Αυτό είναι το πρόβλημα» προσθέτει, «οι φόροι σου πληρώνουν ένα πάρτι δύο εβδομάδων για αγορές»... Αλλά, δεν έχει αντιληφθεί ο αμερικανός δημοσιογράφος πως το... ψώνισμα στην Ελλάδα είναι το λιγότερο. Αφού το ζήτημα που έχει προκύψει στη χώρα είναι ότι στην κυβέρνηση επικρατούν οι... ψωνισμένοι, οι οποίοι έχοντας μπερδέψει την βούρτσα, κάνουν ψώνια και με την ίδια τη χώρα...
Για να δούμε: θα υπάρξει απάντηση ή διάψευση από τον κ. Δρούτσα σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία, από μια εφημερίδα όπως η New York Post; Διότι σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς, το μόνο που δεν χρειάζονται οι Έλληνες κυβερνώντες είναι τέτοιου είδους χλευαστικά σχόλια.”
Έτσι, λοιπόν, τώρα εξηγείται επαρκώς γιατί ο μονίμως χαρά γεμάτος Φον-μπριγιαντίνης Shopaholic, δεν μπορεί να αντισταθεί στα απανωτά “Shopping Bargains” της ποντικομαμής (βλ. Νταβούτογλου), απέναντι... Και ιδιαίτερα, αν ο ομόλογός του έχει να του κάνει καλές προσφορές, από την τούρκικη αγορά, τότε μάλλον... την χάσαμε την τσάντα πατριώτη!
Ραντεβού τον Νοέμβρη λοιπόν, για να κλείσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ “Ταμείο” με τις παντός είδους πράσινες αλκοoλικές αχρηστείες.
Θανατηφόρο ερώτημα: "Στην Νέα Υόρκη ψωνίζεστε;" Στο ψώνισμα είναι αστέρια. Στο να κάνουν καμία δουλειά υπέρ της Ελλάδας άστα να πάνε.
Η απόλυτη ξεφτίλα! Δεν πρέπει να απορούμε που η Συρία αναγνώρισε τα Σκόπια. Θα είχε πάει ο Υπουργός για ψώνια εκείνη την ημέρα.
Καθαρές Πασοκιές. Όλες οι διπλωματικές αποστολές του κράτους των Ελλήνων είναι πολύ καλοί σε αυτό σπορ. Ακρίδες. Θα έμενε πίσω η εκλεγμένη αλήτ; Θεός φυλάξει...!
Βέβαια, θα σκεφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος: Και αν υπάρχουν εξαιρέσεις; Ε, αυτές υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα... Νεοκοτζαμπάσηδες είναι. Τέλος...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]