Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιχείρηση "Γοητεία στην Ευρώπη" αρχίζει η Άγκυρα

  • «Παρέλαση» της τουρκικής ηγεσίας από την Αθήνα τον Οκτώβριο
Επιχείρηση «Γοητεία» στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας αρχίζει η Άγκυρα, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένονται δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα- οι Ι. Καλίν και Ο. Τσελίκ- με αντικείμενο των συνομιλιών τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ακολουθεί στις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και στις 22 Οκτωβρίου ο τούρκος πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κρύβει ότι επιθυμεί να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά το «ναι» στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις κι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που της απομένει μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου για να προωθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, λένε διπλωματικές πηγές, την ασθμαίνουσα ευρωπαϊκή της πορεία.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην εκστρατεία προς την Ευρώπη στρατολογείται ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στο Παρίσι και στο Βερολίνο και θα έχει συναντήσεις με τους ευρωπαίους ομολόγους του, επιχειρώντας να τους πείσει ότι η Αγκυρα επιθυμεί να μείνει στην τροχιά της Ε.Ε. Ο τούρκος πρωθυπουργός, άλλωστε, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να λάβει, λένε διπλωματικές πηγές, διαβεβαιώσεις από τη βρετανική πλευρά ότι θα πιέσει τη Λευκωσία για λύση εδώ και τώρα, αλλά και να δώσει το μήνυμα ότι η Αγκυρα κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση του Κυπριακού. Και οι δύο επισκέψεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, πριν κυκλοφορήσει η έκθεση προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία.
Τον Οκτώβριο πρόκειται να γίνουν κι άλλες αφίξεις κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων από την Τουρκία. Πριν από την έλευση στις 22 του μήνα του τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να πραγματοποιήσει την ανταποδοτική του επίσκεψη ο τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστεί η πορεία του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που ιδρύθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο. Στην Αθήνα έρχεται στις 15 Οκτωβρίου και ο υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος θα μιλήσει σε Φόρουμ για Νέους Ηγέτες, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Δημ. Δρούτσα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]