Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφεύγει η Διαμαντοπούλου να απαντήσει για την εκπαίδευση των μουσουλμάνων

  • Αποφεύγει η Άννα Διαμαντοπούλου να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την πολιτική σκοπιμότητα που "περικλείει" τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας

Δεύτερη Ερώτηση υπέβαλε προς την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με το Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως Μουσουλμανοπαίδων καί συγκεκριμένα για την μη ένταξη της πομακικής γλώσσας στο Πρόγραμμα, ερώτημα στο οποίο η Υπουργός δεν απάντησε την πρώτη φορά. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής.
Στις 7/7/2010 είχα υποβάλει προς το Υπουργείο σας Ερώτηση σχετικώς με το Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως Μουσουλμανοπαίδων. Σας ερωτούσα μεταξύ άλλων για ποιους λόγους δεν συμπεριελήφθησαν τα πομακικά στο Πρόγραμμα (αλλά μόνον τα τουρκικά) και αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να πράξη κάτι τέτοιο.
Στην υπ’ αρ. 81504/ΙΗ/17.9.10 απάντησή σας μου αναφέρετε ότι «μια γλώσσα για να οριστεί ως επίσημη γλώσσα διδασκαλίας απαιτεί την πλήρωση συγκεκριμένων γλωσσολογικών προϋποθέσεων».
Στην Ερώτησή μου όμως σας είχα παραθέσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σεμινάρια πομακικής γλώσσας διοργανώθησαν (και μάλιστα πολύ πετυχημένα) από το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης καθώς και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Ν. Ξάνθης, αποδεικνύοντας ότι οι δήθεν επιστημονικές απόψεις αυτών που θεωρούν την πομακική «προφορική» γλώσσα είναι άτοπες και υποβολιμαίες. Επιπροσθέτως σας αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια, εκτός των προαναφερθέντων, έχουν εκδοθεί ελληνοπομακικό και πομακοελληνικό λεξικό, γραμματική της γλώσσης αυτής, συλλογές πομακικών τραγουδιών, έχουν κυκλοφορήσει πομακικές εφημερίδες κ.λπ. Όλα αυτά βεβαίως χάρις στις εργώδεις προσπάθειες των ιδίων των Πομάκων –που διακαώς επιθυμούν να απεγκλωβισθούν από την τουρκική προπαγάνδα και επιθετικότητα– αλλά και την τεράστια οικονομική προσφορά ενός πατριώτου επιχειρηματία. Συνεπώς
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τα ανωτέρω στοιχεία τα οποία σας παρέθεσα για την πομακική γλώσσα αποτελούν ή όχι συγκεκριμένες γλωσσολογικές προϋποθέσεις για την διδασκαλία της;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]