Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο... διεθνής Δήμιος των λαών

  • Με αυτά που είπε στην Βιέννη, μας αποτελειώνει ο κ. Παπανδρέου!…
Η άποψή μου για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου είναι εκπεφρασμένη. Την υπενθυμίζω: Πρόκειται για έναν πολιτικό άνδρα μειωμένων ικανοτήτων, ο οποίος διαθέτει ευήκοον ους μόνον, επαναλαμβάνω ΜΟΝΟΝ, προς την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Όχι, πάντως, προς τον Ελληνικό Λαό. Ούτε καν προς εκείνους που στις 4 Οκτωβρίου 2009 τον εψήφισαν, ώστε σήμερα να κατευθύνει την πορεία του Εθνους και ενός εκάστου εξ ημών των πολιτών. Ας μην ξεγελιόμαστε: Δεν έπραξε και δεν πράττει τίποτε περισσότερο, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που είναι πρωθυπουργός από το να τρέχει από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα απλώς για τα προσχήματα!...
Καθόσον από την πολύ μικρή αρχή σαφώς διεφάνη το την σήμερον ημέραν γενόμενον. Ητοι να μας καθίσει στον σβέρκο την ετυμηγορία των εταίρων μας στην Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ»!… Συν το γεγονός, βεβαίως, ότι… «επέτυχε» να διασυρθούμε διεθνώς απαξάπαντες ως απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Με αποτέλεσμα να μας επιβληθεί χειρότερη «ποινή» ακόμη κι απ’ αυτήν που θα μας επεβάλετο εάν δεν έτρεχε και δεν ικέτευε τον καθένα για… έλεος. Στην Διπλωματία – πολιτική και οικονομική – τέτοιος όρος δεν υφίσταται.
Χώρια τα περί Κινέζων επί των οποίων σας έχω κουράσει γράφοντας και ξαναγράφοντας ότι εκείθεν (δηλαδή από την Κίνα) υπήρχε λύσις πολύ καλή για τα δεδομένα μας. Λύσις, όμως, που για τον κ. Παπανδρέου δεν ήταν εφικτή, από την στιγμή που πολιτικώς και ιδεολογικώς ο κ. Παπανδρέου ζει και αναπνέει σύμφωνα με το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν» που είχε πει κάποιος, κάποτε – οι σωστοί πολιτικοί δεν ανήκουν πουθενά και σε κανέναν, λέγει ο γράφων. Παρά μόνον στο έθνος τους!..
Αρκετά, όμως, τα περί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου, που μας έσυρε όχι μόνον ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ αλλά και στην διεθνή, περί απατεώνων, κατακραυγή. Προσθέτω μόνον τούτο: Μπορεί οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί – με πρώτο και καλύτερο τον πατέρα του – να δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να υποφέρουμε εμείς όλοι σήμερα, ετούτος, όμως, ( ο Γ. Παπανδρέου) είναι ο εκτελεστής. Ημών και των τέκνων ημών. Πώς αλλιώς να το πούμε; Μπορεί άλλοι να σε οδηγούν στον Δήμιο, ο Δήμιος όμως δεν φταίει; Αυτός δεν σου κόβει το κεφάλι; Ναι, περί αυτού πρόκειται αγαπητοί μου: Ο Γ. Παπανδρέου θα καταγραφεί από τον Ιστορικό του μέλλοντος ως «Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ».
Προσέξατε τώρα μια άλλη παράμετρο του δράματός μας: Το Σάββατο 12-6-2010 ο κ. Παπανδρέου παρέστη σε ένα Οικονομικό Φόρουμ στη Βιέννη. Φόρουμ Τραπεζών. Λαβών τον λόγο, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου διεβεβαίωσε τους παρισταμένους τραπεζίτες ότι σε πρόσφατη δημοσκόπησι στην χώρα μας ο Ελληνικός Λαός δίδει στον ίδιο και στο κόμμα του (εάν ετελούντο τώρα εθνικές εκλογές) 45% παρακαλώ. Και ότι το 65% του λαού μας στηρίζει τα μέτρα της Κυβέρνησης!…
Τότε (με επικεφαλής τον γνωστό κ. Ακερμαν της Ντόϊτσε Μπάνκ) οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά το… σαΐνι μας. Και ο κ. Παπανδρέου βαθύτατα συγκεκινημένος ευχαρίστησε τους πάντες για την.. κατανόησι που έδειξαν σε όσα ελάλησεν.
Επειδή όμως εσείς αγαπητοί μου Αναγνώστες –όπως κι εγώ– πρέπει να εξαγάγετε κάποιο συμπέρασμα, σας προτρέπω να διερωτηθείτε το εξής: Είναι δυνατόν, κατόπιν αυτού, οι δανειστές μας να μην αποχαλιναγωγηθούν περισσότερο στα μέτρα που θα μας επιβάλλουν (αυτό είναι βέβαιον) για να μας αποτελειώσουν;
Διότι, δικαίως, θα καταλήξουν στην εξής σκέψι: Αφού ο λαός αυτός (δηλαδή εμείς) ο… μαζοχιστής αυτός λαός, λέω εγώ, στηρίζει πλήρως τα μέτρα που του επιβάλλονται, γιατί να μην του τοποθετήσουμε άλλο ένα «πακέτο» στο κεφάλι ώστε να τον αποτελειώσουμε, ήτοι γιατί να μην του πιούμε και το υπόλοιπο αίμα
Δεν έπρεπε ο κ. Παπανδρέου να εκστομίσει την τοιαύτη επικίνδυνη, για τον λαό του, κορώνα. Αντιθέτως, έπρεπε να τονίσει ότι ο Ελληνικός Λαός ΗΔΗ με τα επιβληθέντα μέτρα έχει γονατίσει και ότι εάν επιβληθούν περισσότερα υφίσταται ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ κοινωνικής έκρηξης, τεραστίων διαστάσεων. Ετσι ώστε να συγκρατήσει κάπως τα ΒΑΜΠΙΡ που τον άκουγαν.
Αλλά πέραν του εν θέματι κυρίου τι να πω και τι να ομολογήσω για την συγκεκριμένη δημοσκόπησι που εγένετο, μάλιστα, τελευταίως!… Ποίοι είναι αυτοί που προσέδωσαν μια τέτοια επίφασι στον κ. Παπανδρέου; Δεν αντιλαμβάνονται, άραγε, ότι έτσι σφίγγουν την θηλειά στον λαιμό τους – μας, ακόμη περισσότερο; Δεν έχουν καθόλου μυαλό; Αλλά πού να βρεθεί μυαλό στις μέρες μας! Σπάνιον το είδος βλέπετε.
Η δήλωσις του Πρωθυπουργού της χώρας περί επιφάσεως του λαού μας στα επιβληθέντα (και στα επερχόμενα!..) μέτρα, ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι επενεργεί και εις βάρος άλλων λαών (π.χ. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, κ.ά). που διαμαρτύρονται, επίσης, για την απάνθρωπη «φιλοσοφία» και σκληρότητά τους. Ετσι ο κ. Παπανδρέου, μοιραίως, θα εγγραφεί στην Ιστορία όχι μόνον ως δικός μας ΔΗΜΙΟΣ. Γίνεται, δηλαδή, …διεθνής ΔΗΜΙΟΣ!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΔΕΝ «ανήκομεν εις την Δύσιν» γιατί η Ελλάδα γέννησε τον Δυτικό πολιτισμό και η δύση ανήκει στην μάνα που την γέννησε .


    spqe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ελλάδα γέννησε τον Δυτικό πολιτισμό'

    Αν υπάρχει τέτοιος πολιτισμός, τότε σίγουρα δεν τον γέννησε η Ελλάδα αλλά η βαρβαρότητα των δυτικών, που νομίζουν ότι εννόησαν και εφήρμοσαν το ελληνικό πνεύμα. Αλλά νομίζω ότι είναι τραβηγμένο να το νομίζουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οἱ Δυτικοί δέν ἦρθαν σέ ἄμεση ἐπαφή μέ τόν Ἑλληνικό πολιτισμό.Τόν γνώρισαν μέσῳ τῶν Ρωμαίων,γι΄αὐτό ἡ Δύσι εἶναι αὐτό πού εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ᾹΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ,ΤΟΥ 1940 ..ΤΟΥ...ΤΟΥ.... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ,ΑΥΤΟΝ, ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]