Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τράπεζες: Η κατασκευή χρήματος και χρέους

  • Οι τράπεζες κερδίζουν χρήματα λόγω του ότι δανείζουν κάτι που δεν υπάρχει (κυριολεκτικά)!!! Δηλαδή κέρδος από το τίποτα… Δανείζουν ψεύτικο-κατασκευασμένο (από τις ίδιες) χρήμα και παίρνουν αληθινό χρήμα...!!!
«Το σύγχρονο Τραπεζικό Σύστημα κατασκευάζει χρήματα από το τίποτα. Η όλη διαδικασία είναι μάλλον το πιό εκπληκτικό ταχυδακτυλουργικό κόλπο, που ανακαλύφθηκε ποτέ. Το Τραπεζικό Σύστημα επινοήθηκε μέσα στην αχρειότητα και γεννήθηκε μέσα στην αμαρτία. Οι τραπεζίτες κατέχουν τη Γή. Ακόμα και άν την πάρετε πίσω από αυτούς, άν τους αφήσετε τη δύναμη να δημιουργούν χρήματα, με μιά μολυβιά θα δημιουργήσουν αρκετά, για να την αγοράσουν ξανά...»
Sir Josiah Stamp
Διευθυντής Τράπεζας τής Αγγλίας 1928-1941
(φημιζόμενος, τότε, ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αγγλία)


Το χρήμα δημιουργείται με τα δάνεια, και καταστρέφεται με την αποπληρωμή τους

Ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα του δανειζόμενου, η τράπεζα που τον δανείζει πρέπει να διατηρεί κάποια ίδια κεφάλαια. Για πολύ αξιόπιστους δανειζόμενους (ΑΑΑ) αρκεί η τράπεζα να έχει το 5% του συνολικού δανείου σε ίδια κεφάλαια.
Η διαδικασία δημιουργίας χρήματος έχει ως εξής:
1. Είμαι η τράπεζα "ΧΧΧ" με 5.000.000€ κεφάλαιο.
2. Έρχεται μιά πολύ αξιόπιστη εταιρία, η "ΑΒΓ", και μου ζητάει 100.000.000€ δάνειο με αποπληρωμή οόλου του κεφαλαίου στο τέλος (δάνειο balloon).
3. Ελέγχω την "ΑΒΓ" πιστοληπτικά και βρίσκω ότι αν δεσμεύσω το κεφάλαιό μου των 5.000.000€, η Κεντρική Τράπεζα θα μου δώσει όλο το ποσόν, με το βασικό επιτόκιο (π.χ. 1%)
4. Της λέω τότε της "ΑΒΓ" ότι θα της δανείσω τα 100.000.000€ με 2,5% επιτόκιο και αυτή δέχεται και υπογράφει μια σύμβαση με μένα για το δάνειο.
5. Πηγαίνω τη σύμβαση στην Κεντρική Τράπεζα, και μου μεταφέρει τα 100.000.000€, ενώ μου δεσμέυει τα 5.000.000€ που εγώ έχω. Τα λεφτά αυτά (100.000.000€) δεν υπάρχουν πραγματικά, αλλά απλά η Κεντρική Τράπεζα τα έχει πληκτρολογήσει στο σύστημά της, και μετά τα έχει μεταφέρει στο λογαριασμό της Τράπεζας "ΧΧΧ".
6. Η Τράπεζα "ΧΧΧ" τα μεταφέρει στο λογαριασμό της εταιρίας "ΑΒΓ", η οποία τα επενδύει και κάνει αγορές κατά τις ανάγκες της.
7. Η "ΑΒΓ" πληρώνει την τράπεζα 2,5% τόκους ετησίως, για το κεφάλαιο στη διάρκεια του δανείου, ενώ η "ΧΧΧ" πληρώνει την Κεντρική Τράπεζα 1,0%. Μικτό κέρδος της Τράπεζας "ΧΧΧ" (προ λειτουργικών εξόδων) 1,5% στα 100.000.000€: κέρδος 1.500.000€ ετησίως, στα ίδια κεφάλαια της των 5.000.000€. Ουάου!!!
8. Όταν η "ΑΒΓ" αποπληρώσει το δάνειο στο τέλος, η τράπεζα "ΧΧΧ" επιστρέφει στην Κεντρική Τράπεζα το χρήμα, η οποία το σβύνει από το σύστημα της, και αποδεσμεύει τα 5.000.000€ ίδια κεφάλαια της "XXX".
Συμπερασματικά:
- Η Κεντρική Τράπεζα "δημιουργεί" και "καταστρέφει" χρήμα, χωρίς αυτό να έχει προέλθει από πουθενά αλλού εκτός από την "Δικαιοδοσία" της να κάνει ακριβώς αυτό.
- Η κάθε τράπεζα εισπράττει τόκους για πολλαπλάσιο των ιδίων κεφαλαίων της. Να γιατί θέλει ο καθένας να γίνει ιδιοκτήτης τράπεζας.
- Όταν οι τράπεζες έχουν ενεργά πολλά δάνεια, κυκλοφορεί πολύ χρήμα στην αγορά, και οι τιμές γενικά ανεβαίνουν, και η ανεργία πέφτει.
- Κανέναν δεν βλάπτει αυτή η διαδικασία όταν γίνεται με σύνεση. βλάπτει τους πάντες όταν δίνονται από τράπεζες χρήματα σε αναξιόπιστους δανειστές, που όμως έχει "μαγειρευτεί" η πιστοληπτική τους αξιολόγηση προκειμένου η τράπεζα να δεσμεύει λιγότερα ίδια κεφάλαια.
Κάποια άλλη φορά θα σας γράψω πως στήθηκε η μεγάλη απατεωνιά της χιλιετίας από τις αμερικάνικες τράπεζες με τα "τοξικά" στεγαστικά, και πως συμμετείχαν στο κόλπο οι πιστοληπτικές και οι ασφαλιστικές.
Με αυτή τη διαδικασία (και εάν την συνεχίσουμε σε μερικά επίπεδα ακόμα) φτάνουμε στο σημείο να υπάρχουν στην αγορά πολλαπλάσια χρέη από τα χρήματα που υπάρχουν πραγματικά!!! Το ότι τα χρέη αυξάνονται παγκοσμίως και δεν μειώνονται είναι αποτέλεσμα της δημιουργίας όλο και περισσότερου ψεύτικου χρήματος για να αποπληρωθούν τα παλιά δάνεια και αυτό δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αυξανόμενου χρέους…
Η δημιουργία λοιπόν αυξανόμενου χρέους όσο και να θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν μόνο σαν αποτελεσμένα της «ασωτίας» κάποιας χώρας είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να στέκεται το σύστημα όρθιο!!!
Φανταστείτε στο σύστημα στο οποίο ζούμε, οι άνθρωποι και οι χώρες να έπαυαν να δανείζονται!!! Αμέσως το σύστημα θα κατέρρεε λόγω της έλλειψης ρευστότητας… Με λίγα λόγια ο αυξανόμενος δανεισμός και το αυξανόμενο χρέος είναι έμφυτα στοιχεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο οποίο ζούμε γιατί μόνο έτσι στέκεται στα ποδιά του… Θέλει να δανειζόμαστε (ίσως και μέσα από μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει, μας αναγκάζει να δανειζόμαστε) και να του χρωστάμε. Και είναι βέβαιο πως θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό…!!!! Τα πάντα...
Εκτός λοιπόν από τον φαύλο κύκλο ο οποίος δημιουργείται, και που κάνει όλους να χρεώνονται όλο και περισσότερο, έχουμε και το ηθικό κομμάτι του θέματος! Οι τράπεζες κερδίζουν χρήματα λόγω του ότι δανείζουν κάτι που δεν υπάρχει (κυριολεκτικά)!!! Δηλαδή κέρδος από το τίποτα… Δανείζουν ψεύτικο-κατασκευασμένο (από τις ίδιες) χρήμα και παίρνουν αληθινό χρήμα...!!!
Μήπως αυτός είναι και ένας καλός λόγος να αρνηθούμε τις πληρωμές των χρεών μας σαν χώρα;; Αν έχουμε λίγη αξιοπρέπεια ακόμα…
Προφανώς όταν κάποιος σου δανείζει κάτι που έχει κερδίσει με κόπο είσαι υποχρεωμένος να το επιστρέψεις και είναι και ανήθικο να μη το κανείς! Τώρα όμως οι δανειστές μας, μας δάνεισαν κάτι το οποίο δεν εχουν και ήδη έχουν βγάλει πολλά χρήματα από αυτό… Από το τίποτα δηλαδή… και ακολουθώντας την πάγια τακτική τους, θα πληρωθούν και για την προσφερόμενη τεχνογνωσία (για να μας οδηγήσουν στο χρέος). Αναρωτιέμαι, λοιπόν, μήπως πρέπει να πάψουμε να πληρώνουμε;;
Για καταλάβετε την απατή που παίζεται εις βάρος μας και πως δημιουργούνται τα χρήματα φούσκα που πληρώνουνε όλοι στις τράπεζες… παρακολουθήστε στο επόμενο βίντεο. Eίναι τρομερό και ποτέ κανείς δεν το έχει πει… ποτέ!!
Το βιντεακι δεν έχει να κάνει σχέση με κόμματα ούτε με πολιτική, ούτε με ιδεολογίες ούτε με δεξιούς αριστερούς και κεντρώους… έχει να κάνει με τον τρόπο που δημιουργούν τα χρήματα οι τράπεζες…
Ειλικρινά δείτε το και θα βγείτε από τα ρούχα σας… με το πώς οι τράπεζες χρεώνουν όλο τον κόσμο και με το πώς πρακτικά είναι αδύνατο για τις χώρες να ξεπληρώσουν τα χρέη τους παρά μόνο να τα αυξάνουν…

Zeitgeist Addendum (Video με ελληνικούς υπότιτλους)




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]