Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Άρχισε ο καυγάς για το πάπλωμα - Μετέ, Ντεντέ και βουλευτές γίνανε "μαλλιά κουβάρια"

  • Ντεντέ κατά Μετέ και τα... "ωραία" μόλις άρχισαν
  • Πόση βρωμιά θα βγάλουν οι "αντίδικοι" ο ένας για τον άλλον;
Το είχαμε γράψει πως όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το "ελευθέρας" για εκλογή των μουφτήδων στην Θράκη, θα ακολουθούσε ο "μεγάλος χαμός" ανάμεσα σε εκείνους που "οσμίζονται" εξουσία. Εμείς είχαμε τις πληροφορίες μας και επαληθευθήκαμε.
Όπερ και εγέννετο λοιπόν, άρχισαν να βγαίνουν στην "φόρα" οι αψιμαχίες που μεταβάλλονται σε μάχες, ανάμεσα στον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ και στους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης. Και ο καβγάς που έχει ξεσπάσει, αφορά στο ποιός θα έχει βαρύνουσα γνώμη, άποψη και χειρισμό στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης (αλλά και στο ποιός θα διαχειρίζεται τα "κεφάλαια"...).
Κάποιοι ίσως να σκεφτούν πως "δυό γάϊδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα" και δεν θα έχουν άδικο. Όμως, οι πληροφορίες μας, αναφέρουν πως την "μάχη" του ο Αχμέτ Μετέ την έχει χαμένη (από χέρι), αφού η Άγκυρα θέλει ηρεμία, για να δείξει καλό πρόσωπο και ομοιογένεια στην "τοπική (δοτή) εξουσία" της. Οι καβγάδες μόνο καλό δεν κάνουν απέναντι στον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής, που άναυδος παρατηρεί (και συνειδητοποιεί) πως κάποιοι "φαγώνονται" για το ποιός θα είναι το "αφεντικό"!!!
Έτσι, σε δημοσίευμα της τουρκόγώσσης τοπικής εφημερίδας "Τρακιανίν Σεσί" (10.6.2010), ο "μέγας" δημοσιογράφος της μουσουλμανικής μειονότητας κύριος Ντεντέ, προσπαθεί να συνετίσει (ή να εκθέσει άραγε;) τον ψευτομουφτή Μετέ. Τί λέει ο... γνωστός για τα "φιλελληνικά" του συναισθήματα δημοσιογράφος; Διαβάστε παρακάτω με προσοχή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας (προσωπικά τείνω στο να καταλήξω πως "υπάρχει πολύ ψωμί στην υπόθεση", δηλαδή πως παίζονται πολλά λεφτά).
Το δημοσίευμα της Τρακιανίν Σεσί με την επίθεση Ντεντέ κατά Μετέ
"Δεν φαίνεται να βάζει μυαλό ο εκλεγμένος μουφτής μας στην Ξάνθη Αχμέτ Μετέ, γιά αυτό και τα αυτιά δεν ακούνε τα όσα βγαίνουν από το στόμα του.
Εδώ και πολλούς μήνες, ή πιο σωστά από την ημέρα που άρχισαν οι διαπληκτισμοί με τους βουλευτές, του είχα συστήσει επανειλημμένα να προσέχει πολύ τα λόγια του. Του είχα υπενθυμίσει μάλιστα και τις εξής δύο παροιμίες: "Άν τα λόγια είναι ασήμι, η σιωπή είναι χρυσός¨ και Ού προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας".
Δυστυχώς, ο μουφτής μας δεν αξιολόγησε θετικά γράψαμε. Πιστεύοντας πως παίρνουμε θέση απέναντί του, άρχισε να μας θάβει δεξιά και αριστερά, στις ανακοινώσεις, στα κηρύγματα, στις συνεντεύξεις του σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στα ραδιόφωνα.
Κρίμα.
Κρίμα, όχι στον ίδιο τον Αχμέτ Μετέ.
Κρίμα στα γένια του, κρίμα στο σαρίκι που φορά στο κεφάλι του.
Κρίμα στην συμβουλευτική επιτροπή στην οποία είναι πρόεδρος.

Κρίμα και πολύ κρίμα μάλιστα.
Η ανάμιξή του στην λάσπη της πολιτικής, την οποία έκανε κύριο επάγγελμα, έγινε η αιτία ο νεότατος μουφτής να απογοητεύσει εκείνους που τον εξέλεξαν στην έδρα του μουφτή διότι, εκείνο που έπρεπε να κάνει είναι να προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της θέσης που έχει.
Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον πείσουμε και άρχισε να συγκρούεται με τον καθένα.
Ο μουφτής έχασε τον έλεγχο και ισχυρίζεται ότι το αφεντικό μας ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ είναι πουλημένος. Λυπούμαστε πολύ μουφτή αφέντη. Πώς είναι δυνατόν επειδή πουλήσαμε τον ραδιοσταθμό ΙΣΙΚ ΦΜ, τον οποίο με τον ιδρώτα μας δημιουργήσαμε πριν 17 χρόνια, να μας κατατάσσετε στους ¨πουλημένους¨; Μουφτής είσαι εσύ ή αρχικουτσομπόλης του μαχαλά και της δυτικής Θράκης ;
Αυτούς που χαρακτήρισες ¨προδότες¨, ¨μέλη της ¨Εργκενεκόν¨, «κλέφτες», «πουλημένους», αυτοί να ζητήσουν τον λόγο.
Εμείς ζητούμε εξηγήσεις γιατί κατηγόρησες εμάς. Ποιοι μας εξαγόρασαν και με πόσα χρήματα;
Περιμένουμε απάντηση σε αυτά το συντομότερο.
Αν δεν την δώσεις και δεν ζητήσεις συγνώμη τότε λογαριάσου με τον Θεό σου.
Α. ΝΤΕΝΤΕ"


Όπως καταλαβαίνετε, η συζήτηση έχει να κάνει με... λεφτά, αφού αυτά ενδιαφέρουν πρώτιστα τους "ηγέτες" της μουσουλμανικής μειονότητας...
Ευχαριστούμε το "Παρατηρητήριο Μετέ" για την μετάφραση του καβγά...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παντως ειναι συμφωνοι στην ανιστορητη προπαγανδα τους εναντιον της Θρακης!!
    Τον ειχα δει καποτε στο ALTER με τον Χαρδαβελλα μονο για 5 λεπτα και κοντεψα να ξερασω!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]