Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη με έναν νεκρό!!!

  • Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν οτι ειναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γινεται μια τέτοια επίθεση, στην καρδιά της αστυνομίας και με τέτοια ισχυρή αστυνομική δυναμη
Βόμβα που εστάλη σε πακέτο στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον 7ο όροφο της Κατεχάκη εξερράγη πριν από λίγο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ύπαρξη τουλάχιστον ενός νεκρού...
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου στη λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου 4, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του υπουργού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή και έχει προξενήσει σημαντικές ζημιές. Όπως εκτιμάται, ο υπασπιστής (που φέρεται ως νεκρός) άνοιξε κάποιο δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του, 20-25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.
Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής.
Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία του.
Πραγματοποιείται έρευνα για το πως έγινε κατορθωτό το δέμα με τη βόμβα να φτάσει έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.
Η ενέργεια είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει πως οι "τρομοκράτες" μπορούν να έχουν πρόσβαση παντού. Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού πλέον ούτε οι υπουργοί μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς... Τυχαίο; Ο άτυχος υπασπιστής αστυνομικός, άφησε μία γυναίκα χήρα με δύο παιδιά... Ας το σκεφτούν καλά αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι με την δολοφονία του.
Πραγματικά, εύχομαι να ζήσουν το ίδιο και τα παιδιά αυτών των στυγνών μισθωμένων δολοφόνων...

Δήλωση Χρυσοχοΐδη
"Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε αδιάκοπτα τον αγώνα για να καταστήσουμε τις πόλεις μας ασφαλείς", υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
"Οι άνανδροι δολοφόνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη"...


Δηλώσεις πολιτικών
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του.
Aκολούθως ο κ. Σαμαράς δήλωσε: “Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία.
Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος”.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: “Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του.
Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας.
Κανένα έλεος στους τρομοκράτες”.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ
Η έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος κάνει αυτή την ώρα το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση.
Πρώτο μετέδωσε την είδηση το Associated Press με τίτλο «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης».
Το βρετανικό BBC έβγαλε έκτακτη είδηση με τίτλο «Έκρηξη βόμβας στο υπουργείο δημόσιας τάξης της Ελλάδας» και αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε μόλις μερικά μέτρα μακριά από το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
CNN και Αλ τζαζίρα μετέδωσαν επίσης αμέσως την είδηση με σχόλια απ΄τους ανταποκριτές τους στην Ελλάδα
Ακόμα και το Tolerance.ca του Καναδά μετέδωσε αμέσως ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πακέτο που έφτασε στον 7ο όροφο του κτιρίου, ενώ αναφέρει ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν τραυματίστηκε παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]