Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρώσεις για τους δημοσιονομικά απείθαρχους ετοιμάζει η ΕΕ

  • Η ποινή της αναστολής δικαιώματος ψήφου ανοίγει τις πόρτες της κατάρρευσης οποιοασδήποτε εσωτερικής πολιτικής συνοχής, ενώ μοιάζει ιδιαίτερα απειλητική για την περίπτωση ένταξης της Τουρκίας
  • Την επιβολή «πέναλτι» στις εκδόσεις ομολόγων των χωρών μελών της ΕΕ που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες για το χρέος θα εξετάσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν, προσχέδιο της οποίας εξασφάλισε το Bloomberg
Η πρόταση προβλέπει ότι οι εκδόσεις ομολόγων αυτών των χωρών μελών θα επιβαρύνονται με μία προκαθορισμένη πρόσθετη χρέωση, που θα εκφράζεται ως ποσοστό επί του συνολικού ύψους της έκδοσης. Τα χρήματα θα εισέρχονται σε έναν κλειδωμένο λογαριασμό και στην περίπτωση που η χώρα δεν μπορέσει να φέρει το χρέος της μέσα στα ανεκτά όρια, το ποσό θα κατάσχεται.
Η πρόταση της Κομισιόν αποτελεί προφανώς μια απάντηση στην ελληνική κρίση χρέους και πρόκειται να συζητηθεί από αξιωματούχους αρμόδιους για τα οικονομικά των 27 χωρών μελών της ΕΕ σήμερα, καθώς και από τους υπουργούς Οικονομικών στις 12 Ιουλίου.
Η κρίση που μεταδίδεται πλέον σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη οδηγεί τους Ευρωπαίους στην ενεργοποίηση κυρώσεων που μπορεί να προβλέπονται από τις Συνθήκες, ωστόσο ποτέ άλλοτε δεν είχαν επιβληθεί, στη μέχρι σήμερα ιστορία του ευρώ.
Ανάμεσα στις άλλες κυρώσεις που προτείνονται από την Κομισιόν είναι να αναγκάζονται οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις να δημοσιοποιούν πρόσθετες πληροφορίες στα ενημερωτικά για την έκδοση ομολόγων καθώς και ο αποκλεισμός τους από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο Jean Claude Trichet έχει προειδοποιήσει ότι όσες κυβερνήσεις παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, θα αντιμετωπίζουν ακόμα και την αναστολή του δικαιώματος ψήφου τους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]