Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πιο πιθανός ο εκφυλισμός της Ευρωζώνης εκτιμά η Morgan Stanley

  • Η ελληνική δημοσιονομική κρίση πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που ενδέχεται να εξωθήσουν τη Γερμανία σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Morgan Stanley.
“Το ‘πακέτο’ ενίσχυσης της Ελλάδας και η υποχώρηση της ΕΚΤ αναφορικά με τον κανονισμό για το ελάχιστο αποδεκτό όριο εγγυήσεων δημιουργούν κακό προηγούμενο για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και καθιστούν πιθανότερο τον εκφυλισμό της Ευρωζώνης σε μια ζώνη δημοσιονομικής ασωτίας, αδύναμου νομίσματος και υψηλότερων πληθωριστικών πιέσεων με τον καιρό», υποστηρίζει ο Joachim Fels, επικεφαλής ερευνών, στην Morgan Stanley, σύμφωνα δημοσίευμα της Telegraph.
“Αν τα πράγματα εξελιχθούν όντως έτσι, χώρες που κυνηγούν την σταθερότητα των τιμών, όπως η Γερμανία, ίσως σκεφτούν πως θα ήταν προτιμότερο να ανήκουν σε μια αυστηρότερη αλλά μικρότερη νομισματική ένωση. Και αφού η συνθήκη του Μάαστριχτ δεν προβλέπει την αποπομπή μελών από την Ευρωζώνη, ο μόνος τρόπος που η Γερμανία θα μπορούσε να το πετύχει, θα ήταν να αποχωρήσει από τη ζώνη και να εισάγει ένα ισχυρότερο νόμισμα”.
Η Morgan Stanley εκτιμά ότι το «πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί μια κρίση στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, «σπέρνει ωστόσο καρπούς για ενδεχόμενα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]