Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συμφωνία με το ΔΝΤ να πάει στην Βουλή

  • Ζήτημα επικύρωσης της επικείμενης συμφωνίας για δανεισμό της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ από τη Βουλή, τίθεται από πολιτικούς κύκλους, που βασίζουν την επιχειρηματολογία τους στο δεδομένο των τεράστιων και δομικών αλλαγών που θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία μία τέτοια απόφαση
Τυπικά, λόγω της συμμετοχής της χώρας τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΔΝΤ, σύμφωνα με την άποψη συνταγματολόγων, η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να φέρει την επικείμενη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, όπως για παράδειγμα έγινε στην επικύρωση της Συνθήκης Σένγκεν από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Άλλες χώρες της ΕΕ περιλαμβάνουν στο Σύνταγμά τους πρόβλεψη που αφορά το καθεστώς δανεισμού τους, όχι όμως η Ελλάδα.
Η εμπλοκή του ΔΝΤ και κυρίως οι συνταγές που έχει εφαρμόσει το ΔΝΤ σε άλλες περιπτώσεις, ανοίγει κύκλο συζητήσεων για αποφάσεις που ενδεχομένως κριθούν αντισυνταγματικές, όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, αν μία τέτοια απόφαση δεν ορίζεται στο πλαίσιο της κατάργησης θέσεων δημοσίων υπαλλήλων ή ολόκληρων κρατικών μηχανισμών, κάτι που ήδη ετοιμάζει η κυβέρνηση και προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Πέραν όμως των συνταγματικών ορίων μία τόσο κρίσιμης στροφής στην οικονομική πολιτική της χώρας, τίθεται – ή θα τεθεί εντός των ημερών – υπάρχει ένα άλλο μείζον πολιτικό ερώτημα για το κατά πόσο τα κόμματα πρέπει να υποχρεωθούν να πάρουν σαφή θέση μέσα από μία ψηφοφορία (ονομαστική ή όχι) για μία τόσο σημαντική απόφαση. Κατά πόσο η πλειοψηφία θα πρέπει να μετρήσει τις πολιτικές της δυνάμεις ή η αξιωματική και η ελάσσονα αντιπολίτευση πρέπει να υποχρεωθούν πέραν της «πατροπαράδοτης» αρνητικής στάσης έναντι μίας κυβερνητικής επιλογής, πρέπει να υποχρεωθούν να στοιχειοθετήσουν την όποια θέση τους.
Θα είναι μεγάλη δοκιμασία για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος να υποχρεωθεί σε μία ψηφοφορία, πέραν μίας προ ημερησίας στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που και αναμενόμενη είναι και τίποτε δε θα προσφέρει σε επίπεδο ουσίας, λένε όσοι υποστηρίζουν το ενδεχόμενο μίας επικύρωσης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν υποχρεούται τελικά με το γράμμα του νόμου. Τι θα κάνουν υπουργοί όπως επί παραδείγματι η Α. Διαμαντοπούλου, ο Ευ. Βενιζέλος (σ.σ. υπάρχουν και άλλοι βεβαίως ) αλλά και πλήθος βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που έχουν μέχρι σήμερα διατυπώσει δημοσίως την αντίθεση.
Πηγή: Εφ. "Ε.Τ."



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!

    Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ !XAΟΣ!

    "Επιδρομή από Βούλγαρους!"

    "ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΦΤΩΧΙΚΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ EΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΑΧΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ? 'Η ΘΑ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ 'Η ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ.

    Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΔΡΩΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΣΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΤΟΥΣ."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    σχόλιο: ο παπανδρέου άνοιξε τον δρόμο αυτό, για να ταίσει και τους ληστές της Βουλγαρίας. Ολοι να φάνε απο την Ελλάδα.. και οι Έλληνες ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ.

    http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/2010/04/blog-post_8288.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]