Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αν σπάσει η ΟΝΕ, θα σπάσει από την Γερμανία!"

  • Η αποδυνάμωση του ρόλου της Γερμανίας, θα υποβαθμίσει την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση
  • Εκτίμηση-βόμβα από την Morgan Stanley
Στην πρόβλεψη πως εάν κάποια χώρα τελικώς επιλέξει να βγει από την ΟΝΕ, να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα και να χαράξει αυτόνομη πορεία, μακριά από τους κόλπους της Ευρωζώνης, αυτή δεν θα είναι η Ελλάδα, ή κάποια άλλη από τις χώρες – «αδύναμους κρίκους» της ΕΕ, αλλά η ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη Γερμανία προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των αναλυτών της Morgan Stanley.
Ο κύριος Joachim Fels, σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες της Morgan Stanley, εξετάζει σοβαρά το σενάριο αποχώρησης της Γερμανίας από το ευρώ, στηρίζοντάς το στη λογική ότι η κρίση που πυροδότησε το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα θα μετακυλήσει οσονούπω και στις υπόλοιπες «προβληματικές» οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου, ενώ η λύση που προέκρινε η Ευρώπη (δηλαδή ο μηχανισμός στήριξης), «δημιουργεί τις συνθήκες για περαιτέρω υποβάθμιση της ευρωπαϊκής οικονομίας».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κύριος Fels θεωρεί ότι ο μηχανισμός στήριξης ουσιαστικά θα ωθήσει κι άλλες χώρες στο να προσφύγουν σε αυτόν αντί να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα και έτσι θα διαιωνίζουν την κρίση.
Η Γερμανία, ως η μόνη χώρα που έχει την οικονομική βάση να ζητήσει από τις διεθνείς αγορές χαμηλότοκα δάνεια χωρίς τον «μανδύα» του ευρώ, ίσως θα είχε και συμφέρον να απεμπλακεί από τον κυκεώνα των προβλημάτων της Ευρωζώνης, συνεπώς δεν θα έκανε εντύπωση στον κορυφαίο αναλυτή της Morgan Stanley μια τέτοια επιλογή από την γερμανική κυβέρνηση!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]