Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δρόμος προς το ΔΝΤ που χάραξε ο Γιώργος...

  • Όλοι αφήνουν κάποιο όνομα, ενώ κάποιοι αφήνουν μόνο δυσωδία...
  • Ενώ το ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα της χώρας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, κάποιοι τρέχουν να κρυφτούν από τις ευθύνες που τους βαραίνουν
Κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο τις τελευταίες ώρες και είναι: Κάθε Έλληνας πρωθυπουργός που άφησε καλό ή κακό όνομα, έβαλε την Ελλάδα κάπου: Ο Βενιζέλος στη Μεγάλη Ιδέα, ο Μεταξάς στον πόλεμο, ο Παπαδόπουλος στο γύψο, ο Καραμανλής στην ΕΟΚ, ο Σημίτης στην ΟΝΕ και ο Γιώργος στο… ΔΝΤ. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη δηλαδή.
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αφού εδώ και μήνες τα γράφαμε και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Ο Γ. Παπανδρέου έλαβε την οριστική απόφαση για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης και η ενεργοποίησή του ξεκίνησε με την επιστολή Παπακωνσταντίνου.
Η αρχή των παθών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με την έλευση του κλιμακίου του ΔΝΤ και με τα παζάρια που θα ξεκινήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η επίσημη αίτηση για ένταξη στον μηχανισμό, το τυπικό δηλαδή της υπόθεσης, θα κατατεθεί ίσως και σε 15 ημέρες από τώρα.
Τις επόμενες ημέρες θα πέσουν οι προτάσεις για τους όρους του δανεισμού, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «μαλακώσει» κάπως τις επιταγές του ΔΝΤ και να τρενάρει νέο επώδυνο πακέτο.
Αυτό θα γίνει πιθανότατα στις αρχές του 2011.
Μέχρι τότε ίσως πορευτούμε με αυτά που έχουν ανακοινωθεί εκτός απροόπτου. Αυτό το απρόοπτο ακούει στο όνομα ασφαλιστικά ταμεία.
Αν το καλοκαίρι κηρύξουν στάση πληρωμών και η κυβέρνηση αναγκαστεί να βάλει από τον προϋπολογισμό χρήματα τότε θα τιναχθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας στον αέρα.
Τότε θα υπάρξει η παρέμβαση του ΔΝΤ και θα ξεκινήσει η μακρά και βασανιστική πορεία της χώρας προς το άγνωστο.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]