Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιούνκερ: Και άλλες χώρες έτοιμες να βρεθούν στη θέση της Ελλάδας

  • Απειλεί, προειδοποιεί ή ζούμε σε μία εποχή επίσημης τρομοκρατίας κατά κρατών μέσω της οικονομίας;
  • Το ενδεχόμενο να βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση με την Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωζώνης άφησε ανοιχτό σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Expansion
"Δεν ήταν εύκολο να επιβληθεί η λιτότητα αυτή (στην Ελλάδα), αλλά θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες που θα μπορούσαν να βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση", δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ισπανική οικονομική εφημερίδα.
Πολλοί παράγοντες της αγοράς θέτουν τις τελευταίες εβδομάδες ερωτήματα σχετικά με την οικονομική σταθερότητα χωρών της ζώνης του ευρώ, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ωστόσο χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "δεν θεωρεί ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία θα βρεθούν σε νερά που να συγκρίνονται με εκείνα όπου κολυμπάει σήμερα" η Ελλάδα.
Αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης της Κυριακής για τη χορήγηση δανείων ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι είναι ίσως αναγκαία η μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε να καταστεί δυνατή η σύσταση ευρωπαϊκού μηχανισμού για τη διευθέτηση τέτοιου είδους προβλημάτων στο μέλλον.
"Προσφύγαμε στα δάνεια αυτά διότι δεν υπήρχε άλλη λύση στο πλαίσιο της συνθήκης της ΕΕ. Για το μέλλον, θα πρέπει να συστήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό, χωρίς αυτό να επιτρέπει σε ορισμένες χώρες μέλη να εφησυχάζουν και να μην ξεκινούν τη δημοσιονομική τους εξυγίανση", δηλώνει στην Expansion ο πρόεδρος του Eurogroup προσθέτοντας ότι "δεν αποκλείει, ωστόσο, ότι θα υπάρξει ανάγκη αλλαγής της συνθήκης".




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]