Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδύσσεια 2010, με ολίγη Ιθάκη, γαλάζια θάλασσα και... τον Γιώργο

  • Το τελευταίο διάστημα γράφεται ένα από τα δραματικότερα κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον θα δοκιμάσει τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών και δοκιμάζει ήδη σοβαρά τις αντοχές του σάπιου ελληνικού πολιτικού συστήματος..
Οι πολιτικές ευθύνες των καπετάνιων του δικομματισμού που οδήγησαν το σκάφος που λέγεται “Ελλάς” να πέσει με πάταγο στην ξέρα είναι γνωστές, αλλά μέχρι να φθάσουμε στην Ιθάκη του κ. Παπανδρέου -οπότε ελπίζω ότι θα αποδοθούν επισήμως και κάποιες ευθύνες-, θα αντιμετωπίσουμε και πάλι τους Κύκλωπες της γραφειοκρατίας που θα' λεγες ότι δεν βλέπουν με..καλό μάτι καμία αναπτυξιακή προσπάθεια, τους επενδυοφάγους Λαιστρυγόνες/ συνδικαλιστές και τα μικρά κόμματα/ Σειρήνες που με το γοητευτικό τραγούδι τους επιμένουν να παγιδεύουν τους ανυποψίαστους Έλληνες στον ιστό των ανεκπλήρωτων εξαγγελιών τους.
Θα αντιμετωπίσουμε λυσσαλέες αντιδράσεις από ένα τερατώδες κατεστημένο σύστημα που είχε εναγκαλιστεί κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας και τρέφεται από τα απόβλητα της ακινησίας, της παραοικονομίας και της διαφθοράς.
Είναι πολύ αργά για θρήνους. Δυστυχώς στα ψηφιακά πελάγη της κερδοσκοπίας τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν πια πολλούς μνηστήρες, και οι αγορές δεν είναι “Πηνελόπες” αλλά "άπιστοι Θωμάδες" που δεν πείθονται από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Οι Έλληνες θα υποβληθούν σε πρωτοφανείς θυσίες για να βρει τελικά η χώρα μας την “Ιθάκη” της, αλλά αν υπάρχει κάτι θετικό σε αυτό, είναι ότι θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις που χρονίζουν, δεν θίγουν το κοινωνικό σύνολο και θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για την ανάκαμψη του πολιτικού συστήματος πάλι, δεν είμαι διόλου βέβαιος...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]